Noile ZenBook-uri de la ASUS sunt unice din mai multe puncte de vedere

Noile ZenBook-uri de la ASUS sunt unice din mai multe puncte de vedere

ASUS și-a reînoit seria ultra portabilelor de top cu două noi modele de ZenBook. ASUS ZenBook S UX391 și ASUS ZenBook Pro 15 UX580 au fost dezvăluite la Computex. 

Târgul de tehnologie Computex se desfășoară în aceste zile la Taiwan și mai mulți producători importanți din tech s-au grăbit la eveniment pentru a-și anunța noutățile pe care le pregătesc pentru următoarele luni. În cazul ASUS, a fost vorba de mai multe notebook-uri, dintre care cele mai importante sunt ASUS ZenBook S UX391 și ASUS ZenBook Pro 15 UX580.

Modelul mai performant dintre cele două este ZenBook Pro UX 580. Sistemul ultra portabil este de fapt o stație de lucru cu un ecran 4K de 15,6 inci și un al doilea panou cu diagonala de 5,5 inci ascuns în zona touchbar-ului. Cel de-al doilea panou sensibil la atingere este intitulat screenpad și, pe lângă faptul că funcționează ca touchpad tradițional, în teorie, te ajută să fii mai eficient. În acea zonă poți trage ferestre de pe ecranul principal pe care să le folosești ca referință când lucrezi la ceva. Indiferent de tipul de informație afișată pe el, funcția de touchpad nu este anulată.

În ceea ce privește restul configurației, noul ZenBook Pro 15 de la ASUS utilizează un procesor Intel Core i9 și o placă video GTX 1050 Ti de la NVIDIA. Cantitatea de memorie RAM este de maxim 16GB, în timp ce spațiul de stocare de tip SSD poate ajunge până la 1TB. Prețul de pornire pentru acest sistem este de 2300 de dolari începând cu mijlocul lunii iulie când va ajunge în magazine. asus zenbook UX580ASUS ZenBook S este unul dintre cele mai frumoase și compacte ultraportabile de la ASUS. Aceasta vine cu un sistem de balama foarte special ce te obligă să-ți sprijini partea din spate a laptopului pe marginea inferioară a monitorului. Acest detaliu se va reflecta într-o poziție mai confortabilă la tastare, o ventilare mai bună a componentelor și o margine inferioară vizibilă a panoului mai mică. Aparent, ar trebui să se și audă mai bine datorită balamalei ErgoLift, dar acest detaliu ar trebui testat.

ASUS ZenBook S UX391 reușește să se încadreze în aproximativ un kilogram. La interior, în funcție de buget, poate include procesoare Intel Core i5 și Core i7 din gama Ultra Low Voltage pentru un consum infim de energie și o autonomie generoasă. Panoul de 13,3 inci poate avea o rezoluție Full HD sau 4K. ZenBook S UX391 va putea fi achiziționat începând cu 11 iunie la prețul de 1200 de dolari pentru configurația de bază.

Citește și:
Etichete: