Aplicația Newton reinventează modul în care interacționezi cu mailurile

Aplicația Newton reinventează modul în care interacționezi cu mailurile

Newton s-ar putea să fie un dezvoltator de aplicații pe care nu îl cunoști, dar are în portofoliu câteva instrumente foarte interesante.

Până la această oră, Newton a realizat două aplicații. Email și Calendar îți pun la dispoziție niște mecanisme foarte speciale pentru a interacționa cu aceste componente de bază ale vieții tale de zi cu zi. Pe partea de email, din totdeauna ai putut cu Newton să trimiți confirmări de citire, să rechemi un email expediat anterior, să te dezabonezi printr-un tap de la diverse newsletter-e sau să programezi expedierea ulterioară a unor mesaje.

Aplicațiile de calendar și email ale celor de la Newton se numără printre puținele programe ce pot prelua cu ușurință informații din servicii terțe, precum Todoist, Pocket, Trello sau Asana. Cea mai importantă schimbare din Newton Email a fost însă integrată în noua versiune a programului.

Newton a împrumutat o pagină din clientul de SMS-uri pe care îl folosești pe mobil. La fel cum mesajele tale expediate și recepționate sunt grupate într-un singur loc, Newton face același lucru cu emailurile. Nu vei mai avea o secțiune dedicată pentru Sent (Trimise).

În schimb, acele mesaje expediate de tine vor figura în Inbox ca fiind începutul unor conversații mai stufoase. Dacă vei primi un răspuns va fi imediat vizibil în conversație și va fi mutat în capătul superior al listei. Un mesaj nou creat de tine va ocupa de asemenea un loc de frunte în Inbox până este detronat de un alt mesaj primit sau expediat.

Designerul aplicației, Umesh Gopinath a detaliat într-o postare pe blogul companiei de unde i-a venit inspirația pentru noul mecanism de grupare și sortare a emailurilor. Aparent, a plecat de la grupare emailurilor sub formă de conversații pe care o avem în Gmail de câțiva ani.

În mod evident, va fi necesară o perioadă de adaptare pentru a profita la maxim de Newton, dar aplicația merită cu siguranță experimentată. Dacă nu te poți obișnui cu noul mod de a face lucruri, poți dezactiva în orice moment interfața.

Citește și: