24 iun. 2017 | 08:30

Cum configurezi un cont de Gmail în Outlook sau orice alt client de email

TUTORIALE
Cum configurezi un cont de Gmail în Outlook sau orice alt client de email

Dacă ți-ai dorit vreodată să-ți accesezi contul de mail într-o aplicație terță, ar fi bine să știi cum configurezi un cont de Gmail în Outlook.

Indiferent cât este de bine pusă la punct interfața Gmail în browserul tău favorit, nimic nu se compară cu descărcarea email-urilor într-un client precum Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Mail pe Mac sau Mail pe Windows. Cel mai mare avantaj constă în accesarea emailurilor tale importante atunci când nu ai o conexiune activă la internet. Dacă ți-ai descărcat mesajele în Outlook când ai plecat de la birou, le poți citi în tren sau pe avion. Poți chiar și să redactezi un răspuns la un email atunci când nu ești online, având în vedere că expedierea efectivă se va produce în momentul în care te-ai conectat la internet.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum configurezi un cont de Gmail în Outlook, procesul nu este foarte complicat, cu condiția să ai acces la câteva informații utile și să fi urmat câțiva pași în prealabil. În primul rând, trebuie să-ți accesezi contul de Gmail folosind browserul tău preferat de pe un PC sau Mac. Fă un click pe roata dințată din dreapta sus și intră la Setări. La secțiunea Redicționare și POP/IMAP, activează IMAP. În partea de jos a aceleași ferestre, fă un click pe salvează modificările.

Revino la Outlook, Thunderbird sau orice altă aplicație de mail și introdu cu mare atenție datele de mai jos.

Serverul de e-mailuri primite (IMAP): imap.gmail.com

Necesită SSL: Da

Port: 993

Serverul de e-mailuri trimise (SMTP): smtp.gmail.com

Necesită SSL: Da

Necesită criptare TLS: da (dacă este disponibilă)

Autentificarea este obligatorie: da

Portul pentru SSL: 465

Portul pentru TLS/STARTTLS: 587

Numele complet sau numele afișat: Numele tău
Numele contului, numele de utilizator sau adresa de e-mail Adresa ta de e-mail completă
Parolă Parola ta Gmail

În cazul în care ai activată autentificarea în doi pași pe contul tău de Gmail, procesul este un pic mai complicat, deoarece trebuie să-ți definești o parolă pentru aplicație. Accesează google.com/apppasswords folosind browserul tău preferat. Autentifică-te și, în partea de jos a noii pagini, fă click pe Selectați aplicația. Alege Email dintre opțiunile disponibile. Fă un al doilea click pe Selectați dispozitivul și optează pentru Computer cu Windows. Apasă pe Generați la final pentru a vedea parola unică. De forma fbpk bptm ztux ifkd, respectiva parolă, cu spații sau fără, trebuie tastată în clientul de mail dorit. Abia atunci, configurarea contului de email se va încheia cu succes. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele