Netflix vine cu premiere istorice la premiile Oscar 2018

Netflix vine cu premiere istorice la premiile Oscar 2018

La câțiva ani după ce premiie Oscar au fost dominate de albi, Netflix vine la Oscarurile din acest an cu câteva premiere importante pentru oamenii de culoare.

Pentru cei mai mulți dintre noi, 2016 s-ar putea să fi fost un an ca oricare altul. Din păcate pentru persoanele de culoare, a reprezentat momentul istoric în care nici o persoană de culoare nu a fost nominalizată la nici o categorie importantă a premiilor Oscar din acel an. Categoriile importante sunt: cel mai bun actor sau actriță în rol principal sau secundar, cel mai bun regizor, cel mai bun scenarist și cea mai bună cinematografie.

Situația discriminantă s-a remediat în 2017, dar în acest an vedem alte câteva premiere importante. Pentru prima oară în istoria serviciului de streaming, Netflix este prezent la premiile Oscar 2018 cu un lung metraj care nu este documentar. Pentru pelicula Mudbound are nu mai puțin de patru nominalizări.

Pe lângă faptul că o posibilă victorie ar ajuta semnificativ imaginea Netflix în piață și s-ar putea să atragă câțiva abonați noi, alte detalii sunt mai importante. În cadrul Mudbound, Rachel Morrison a fost nominalizată pentru cea mai bună cinematografie. Este prima oară când o videografă este nominalizată la Oscaruri pentru munca din spatele camerei. La primele 89 de decernări, secțiunea de cea mai bună cinematografie a fost dominată de bărbați.

Celelalte nominalizări primite de Mudbound sunt pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun cântec original și cea mai bună actriță într-un rol secundar – Mary J. Blige. Blige este responsabilă și de melodia nominalizată, fiind prima oară când aceeași persoană este nominalizată pentru un rol și o melodie. În același timp, este prima persoană din toate timpurile care a fost nominalizată la un premiu Oscar într-un film regizat de o femeie de culoare.

Pe lângă nominalizările pentru Mudbound, Netflix s-a bucurat de două nominalizări pentru Icarus și Strong Island, două lung metraje din totalul de cinci nominalizate la secțiunea documentar.

Citește și: