Netflix îți arată cum se scriu știrile online în secolul 21 prin ”Follow This”

Grădina producțiilor originale de pe Netflix este din ce în ce mai mare, iar un nou serial documentar tratează un subiect destul de neobișnuit.

Pe lângă niște documentare spectaculoase despre gătit și bucătari sau despre cazurile unor potențiali criminali, Netlix ne pregătește în viitorul apropiat un serial intitulat Follow This. Acesta va fi co-produs cu BuzzFeed News și se anunță a fi foarte promițător, mai ales dacă ai o fascinație pentru jurnalism online în secolul știrilor false și al alegerilor măsluite.

Prea multe detalii despre construcția serialului sau despre subiectele care vor fi tratate în Follow This nu se cunosc încă. Știm însă că reporterii gigantului online vor fi în centrul atenției. Spre deosebire de celelalte documentare de pe îndrăgita platformă de streaming, acesta va fi oferit într-un format  de televiziune tradițională. Primul sezon va consta în 20 de episoade și fiecare dintre ele va ajunge online la distanță de o săptămână. În trecut, cu mici excepții, fiecare proiect episodic produs Netflix a ajuns integral pe platformă într-o singură zi.

Primul episod al documentarului Follow This urmează să ajungă pe Netflix pe 9 iulie, conform celor de la Variety. Pentru că este menit să fie consumat pe mobil, documentarul va fi format din episoade de 15 minute. Un trailer pentru primul episod din cele 20 poate fi vizionat mai sus și face referire la ASMR sau Autonomous Sensory Meridian Response. Reporterul Scaachi Koul detaliază modul în care a ajuns să dezvolte o fascinație pentru clipurile surprinzător de interesante de pe YouTube cu subiectul ASMR. Acestea integrează sunete din ce în ce mai ciudate menite să te relaxeze și să te ajute să te concetrezi.

Una peste alta, serialul pare să fie destul de diferit de oferta actuală a Netflix și reprezintă o ocazie unică pentru gigantul american de a-și diversifica portofoliul de producții originale. Va fi interesant să vedem ce subiecte vor fi tratate în celelalte 19 episoade.

Alexandru Puiu
06:00 27.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video