MSI Prestige e mai mic și mai ușor decât un MacBook Pro sau XPS 13

MSI Prestige e mai mic și mai ușor decât un MacBook Pro sau XPS 13

S-ar putea să nu asociezi brandul MSI cu notebook-uri ultra portabile capabile să depășească recorduri de dimensiune și greutate, dar MSI Prestige este spectaculos.

În ultimii ani, cei de la MSI au făcut valuri în piața de laptopuri prin intermediul notebook-urilor de gaming din portofoliu, dotate cu cele mai noi procesoare Intel sau chipseturi grafice de la NVIDIA. Designerii companiei se pare că și-au dedicat un pic de timp și clienților din zona business, care pun preț, în egală măsură, pe design și performanță. Rezultatul acelui efort este intitulat MSI Prestige PS42 și s-ar putea să te convingă să întorci capul după el.

Înainte să trecem în revistă specificațiile tehnice, merită reținut un lucru. Acesta este un notebook ultra portabil construit în jurul unui panou Full HD de 14 inci cu o ramă inexistentă. Marginea este atât de subțire, iar ansamblu atât de compact, încât gadgetul reușește să fie mai mic și mai ușor decât un Dell XPS 13 sau MacBook Pro 13, ambele cu un panou de 13 inci. Ca referință, MSI Prestige se încadrează în 1,19 kilograme și 15,9 milimetri grosime, în timp ce XPS 13 sau cel mai nou MacBook Pro au 1,22 kilograme.

La interior, noul laptop de business de la MSI utilizează un quad core Intel Core i7-8550U. Opțional, dacă bugetul îți permite, pe lângă chipsetul grafic integrat de la Intel, poți opta pentru un GeForce MX150 cu memorie dedicată, o altă premieră într-un sistem atât de compact. Cantitatea de memorie poate urca până la 16GB, proporțional cu prețul, în timp ce spațiul de stocare de tip HDD SATA poate fi suplimentat cu un SSD pe M.2.

MSI Prestige îți promite zece ore departe de priză prin intermediul acumulatorului de 50Wh. Din păcate, deși are două porturi USB C, nu-l vei putea încărca decât prin intermediul unui port dedicat, folosind cablul proprietar. Prețul oficial de achiziție pentru acest sistem nu a fost făcut public, dar, peste câteva săptămâni, ar trebui să înceapă de la aproximativ 1000 de dolari, în funcție de performanțe.

Citește și: