03 apr. 2018 | 17:10

Omul care face bani din Bitcoin și alte monede virtuale fără să investească

ACTUALITATE
Omul care face bani din Bitcoin și alte monede virtuale fără să investească

Monedele virtuale precum Bitcoin i-au adus pe unii la sapă de lemn, însă pentru cei care au reușit să investească cu cap sunt aur curat. Cazul fondatorului McAfee e puțin diferit.

Este vorba despre John McAfee care a dezvăluit că ia 105.000 de dolari pentru fiecare tweet pe care îl trimite pentru a promova monedele digitale sau ofertele inițiale de monede (ICO). El spune că echipa sa a întocmit un ghid despre modul în care aceste tweet-uri promoționale funcționează și l-a postat pe McAfee Crypto Team. Aceasta este o organizație pe care McAfee și echipa sa au dezvoltat-o pentru a promova ICO.

John McAfee te sfătuiește, în cazul în care vrei să faci o platformă de acest gen, să verifici McAfee Crypto Team. Acolo găsești prețul la care se vinde un tweet – 105.000 de dolari. Totuși, acesta se împarte la cei 810.000 de urmăritori, deci costul per investitor este de doar 0,13 dolari. Pe site vei găsi, de asemenea, declarația fermă că tweet-urile lui McAfee sunt cele mai influente în domeniul criptomonedelor.

Un poll făcut de McAfee pe platformă susține că 259.000 dintre urmăritori au investit peste 50% din bunuri în criptomonede. De asemenea, altă statistică arată că investițiile în criptomonede a 224.000 din urmăritori însumează minim 4.48 miliarde de dolari. Site-ul susține că numerele provin din statistici reale.

Tweet-urile lui McAfee domină, într-adevăr, piețele de criptomonede. Motherboard a urmărit pentru trei săptămâni performanța acestor tweeturi. Astfel, s-a găsit o corelație între tweet-uri și evoluția criptomonedelor – în cazul Burst Coin s-a înregistrat o creștere de 350%. În acea perioadă, Motherboard specula că McAfee făcea anumite scheme pentru a crește valoarea monedelor în care organizația deja investise.

Când vine însă vorba de John McAfee, nu știi niciodată unde începe realitatea și unde se termină lauda. Dar dacă a reușit să câștige ceva de pe urma unui tweet, atunci a găsit mina de aur: schemele adiacente monedelor virtuale pentru toți care vor să câștige ceva.

Monedele virtuale și sistemele digitale au devenit un mijloc cheie pentru infractorii cibernetici prin care spală fondurile furate.Un studiu realizat de firma analistă Rand arată că între 80 și 200 de miliarde de dolari generați de criminalitatea cibernetică sunt spălați în fiecare an.