Misty II este un robot revoluționar, dar costă o avere să te ajute în casă

Misty II este un robot revoluționar, dar costă o avere să te ajute în casă

Misty Robotics este o companie care își are rădăcinile în creatorii Sphero, iar Misty II este rezultatul câtorva ani de cercetare și dezvoltare.

Ne apropiem cu pași repezi de o perioadă în care roboți avansați vor face eforturi să te ajute prin casă. Una dintre primele astfel de creații a fost detaliată la CES 2018 de către Misty Robotics, iar acum este disponibilă pentru precomandă.

După cum îi spune și numele, Misty II este un upgrade important adus primei generații de Misty I. Incorporează câteva similarități cu Wall-E din animația Pixar, dar mai importante decât atât sunt situațiile în care te ajută și numărul impresionant de senzori și procesoare care îi definesc abilitățile.

Din start, Misty II este un robot destul de capabil, dar poate deveni și mai impresionant datorită unor ”talente” sau abilități pe care le poți descărca de pe internet. Complet autonom, micuțul se descurcă în orice spațiu. Știe să evite orice accidente după ce ți-a creat o hartă 3D a casei. Recunoaște fețe, răspunde repede la comenzi, se încarcă singur și poate purta un dialog cu proprietarul. În funcție de cunoștințele tale de programator, îi poți dezvolta cu ușurință abilități noi, folosind o interfață de programare bazată pe blocuri de comandă. Poate fi integrat cu Alexa sau Google Assistant, în funcție de nevoie și de instrumentele pe care le ai deja în casă.

Printr-o campanie de crowdfunding, doritorii pot pune mâna pe Misty II de la Misty Robotics cu o reducere de 50% față de valoarea sa obișnuită de achiziție. Asta se traduce prin 1500 de dolari pentru primele 250 de persoane care îl comandă.

[readmore]

Roboțelul are 35,6 centimetri înălțime și aproximativ 2,7 kilograme. La interior, ascunde o cameră 3D pentru analiza mediului înconjurător, o cameră 4K de la Sony pentru recunoaștere facială sau identificare a obiectelor înconjurătoare și un senzor adițional pentru evitarea obstacolelor. Creierul întregii afaceri constă în două procesoare Qualcomm Snapdragon și două sisteme de operare Windows IoT Core și Android 7.

Dacă nu intervin alte probleme, primele exemplare ar trebui livrate pe 4 decembrie 2018.

Citește și:
Etichete: