Cei care ți l-au adus în casă pe BB-8 îți învață copilul programare

Cei care ți l-au adus în casă pe BB-8 îți învață copilul programare

O companie din statul american Colorado a lansat un mini-robot, cu scopul să-i învețe pe copii și tineri cum să lucreze cu tehnologiile moderne.

Astfel, compania americană Sphero a creat robotul SPRK+, o sferă mică și inteligentă. Lansată pe piață ca să trezească curiozitatea tinerilor pentru programare, SPRK+ folosește aplicația Lightning Lab ca să ajute tinerii să controleze roboțelul. Aplicația vine cu multiple funcții și update-uri, toate ca să facă experiența cât mai interactivă pentru utilizatori. Cu o carcasă din plastic transparent, rezistentă la zgârieturi și protejată de razele ultraviolete, robotul sferic va executa fidel comenzile oferite prin intermediul aplicației pentru tabletă sau telefon mobil.

SPRK+ se conectează la dispozitivele portabile prin Bluetooth SMART și are o rază de acțiune de aproximativ 30 de metri. Datorită design-ului sferic și neted, robotul poate să ruleze pe orice suprafață, inclusiv în apă. Mai mult, reușește să atingă o viteză de 2 metri pe secundă, iar bateria încărcată complet asigură 1 oră de joacă. Dispozitivul vine în pachet cu o platformă pentru încărcare wireless, dar și cablu USB pentru încărcare direct la priză.

SPRK+ poate fi programat să navigheze printr-un labirint, să ruleze prin apă, să se miște în funcție de ritmul muzicii sau să concureze cu alți roboței la capitolul viteză și îndemânare.

Compania speră că în viitorul apropiat va putea distribui roboțeii educativi și în școli. Scopul este să promoveze învățarea prin demonstrații practice și înțelegerea mai bună a științei din spatele tehnologiilor avansate. Prețul online este de 130 de dolari (524 lei).

Autor: Radu Bălășoiu

Citește și:
Etichete: