20 ian. 2018 | 18:17

Minatul de Bitcoin te ajută la mâncare, cu echipamentele potrivite

ACTUALITATE
Minatul de Bitcoin te ajută la mâncare, cu echipamentele potrivite

Moneda Bitcoin a trecut printr-o perioadă nefastă în ultimele săptămâni, dar se pare că cei care se ocupă de minat au în continuare încredere că lucrurile se vor rezolva.

La bază Bitcoin, ca orice altă monedă criptografică, se obține prin minat. Respectivul proces implică utilizarea intensă a unor configurații hardware pretențioase la capacitatea maximă. Din păcate, pentru că minatul de Bitcoin a devenit foarte complex în ultimii ani, în majoritatea țărilor, costurile energiei electrice utilizate la minat este mai mare decât valoarea criptomonedelor obținute.

Deoarece fermele de calculatoare utilizate la minat Bitcoin generează foarte multă căldură, pe lângă un volum stufos de zgomot, cineva s-a gândit să recicleze acea energie termică. Ideea originală a fost implementată în Canada de un internaut entuziast cu numele Bruce Hardy. Respectivul a decis să folosească volumul de căldură disipată pentru a face mâncare. Ideea sa nu implică prepararea efectivă de rețete, dar ar putea crea mediul propice pentru creșterea plantelor și dezvoltarea peștilor.

Când nu se ocupă cu minat Bitcoin, Bruce Hardy este președintele companiei Myera Group, o multinațională a cărei domeniu de activitate implică dezvoltarea sustenabilă a unor sistem de producție inteligente pentru alimente. În noul său proiect, a combinat practic pasiunea sa pentru monede criptografice cu activitatea de la firmă.

Inițial, Bruce Hardy a făcut o investiție semnificativă într-o instalație elaborată și costisitoare de răcire. Ulterior, și-a dat seama că nu face decât să consume energie de două ori, când ar fi fost mult mai inspirat dacă energia termică de la instalația pentru minat era utilizată în scopuri agricole. Deși proiectul nu este foarte vechi, au apărut deja mai mulți investitori care vor să achiziționeze proiectul pentru instalați canadianului. Cei mai mulți din China și Australia. În privința costurilor pe care le plătește pentru curent, Hardy nu prea are de să-și facă griji, doarece proiectul său se bazează aproape exclusiv pe hidroenergie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele