Microsoft Translator nu mai are nevoie de internet ca să te facă poliglot

Microsoft Translator nu mai are nevoie de internet ca să te facă poliglot

Nu cred că există un utilizator de smartphone fără o aplicație de tradus instalată pe mobil, iar Microsoft Translator tocmai a devenit un concurent mult mai serios pentru Google Translate.

Din virtutea inerției și din cauza fixației noastre pentru produsele Google, serviciul Translate al gigantului din Mountain View este cel mai popular când vine vorba de traducerea textelor într-o manieră eficientă. În continuare, mai include greșeli gramaticale mai mult sau mai puțin grave, dar te ajută să te descurci destul de bine să porți un dialog cu un străin. 

Prin cea mai nouă actualizare adusă Microsoft Translator, serviciul a câștigat o funcție care s-ar putea să te facă să uiți de Google Translate. În cel mai rău caz, te va motiva să-ți instalezi și instrumentul creat de Microsoft pentru a face niște experimente.

Cea mai nouă versiune de Microsoft Translator suportă realizarea de traduceri prin intermediul inteligenței artificiale fără să necesite o conexiune la internet. Astfel, poți fi într-un colț uitat de lume fără internet, iar dacă ți-ai descărcat în prealabil limbile de interes, te vei descurca cu brio să porți un dialog cu un băștinaș.

Conceptul de traduceri offline este departe de a fi revoluționar. Partea fascinantă constă în utilizarea de rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială pentru traduceri fără o conexiune directă la o fermă de servere din Statele Unite. Din această perspectivă, gigantul din Redmond este primul care oferă așa ceva pe iOS, Android și Amazon Fire. Vor exista mici diferențe între varianta unei traduceri oferită offline și una online, dar nu vor fi sesizabile de prea multe ori.

Partea cea mai bună a acestui anunț are legătură cu compatibilitatea. Întregul mecanism de traducere pe bază de AI nu va funcționa doar pe smartphone-uri cu un procesor dedicat de inteligență artificială. Dacă rulezi Microsoft Translator pe telefonul tău de acum patru ani, va funcționa și această nouă opțiune.

Lista limbilor suportate pentru descărcare include arabă, chineză simplificată, franceză, germană, italiană, japoneză, coreeană, portugheză, rusă, spaniolă și tailandeză. Alte limbi vor fi adăugate în viitorul apropiat.

Citește și: