Microsoft Translator te ajută să vorbești japoneză în timp real

Microsoft Translator te ajută să vorbești japoneză în timp real

Mulți dintre noi asociază traducerea pe mobil cu Google Translate, dar Microsoft Translator s-ar putea să facă o treabă mai bună în multe circumstanțe.

Aplicațiile mobile ale celor de la Microsoft s-ar putea să nu fie cele mai populare, dar prin actualizări utile și originale reușesc să facă valuri în industrie. Cea mai recentă dovadă a acestui trend a venit sub forma unui update pentru Microsoft Translator și Skype. Cele două aplicații au devenit subit mult mai utile dacă doriți să interacționați în japoneză cu prieteni sau necunoscuți.

Microsoft Translator pentru iPhone și Android a inclus o serie stufoasă de elemente utile încă de la primele versiuni. Suportul pentru traduceri offline a fost introdus cu mult timp în urmă. În plus, abilitatea de traducere în timp real cu scopul purtării unei conversații cu un un vorbitor nativ este suportată într-un număr semnificativ de limbi străine. Lista include arabă, chineză, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă. Acesteia tocmai i s-a adăugat limba japoneză.

Practic, cea de-a zecea limbă străină suportată de Microsoft Translator pentru traduceri în timp real este japoneza. Ca urmare, în cazul în care plănuiați de mult timp o vizită la Tokyo, dar știați doar „Konnichiwa” sau „Ohayou”, cu noul Translator puteți fi mai liniștiți. Este suficient să introduceți câteva cuvinte într-o limbă suportată de Translator, iar acestea nu doar că vor fi traduse în japoneză, dar vor fi și verbalizate. În plus, dacă interlocutorul răspunde, cu aceași aplicație, veți ști imediat ce v-a spus.

Pentru ca acest sistem să funcționeze surprinzător de bine, are în spate două rețele neurale de inteligență artificială. În primul rând, un algoritm automat de recunoaștere a textului vorbit identifică fiecare cuvânt. Un al doilea sistem de procesare al limbajului natural elimină onomatopeele precum mmm, ăhă și nu numai. Rezultatul final este procesat, iar un sintetizator de text transpune traducerea în cuvinte vorbite.

Ca bonus, suportul pentru traduceri în timp real în japoneză a fost introdus și în Skype. Microsoft Translator este disponibil pentru Android, iOS, Amazon Fire sau pe web.