Microsoft te ajută să-ți descarci mai ușor pozele de pe telefon

Microsoft te ajută să-ți descarci mai ușor pozele de pe telefon
12:52 16.02.2018

Utilizatorii de Mac se bucură de sincronizarea fără fire a fotografiilor de pe telefon pe computer, în timp ce Microsoft face un pas în aceeași direcție.

Utilizatorii de Windows sunt majoritari. Așa a fost din totdeauna, iar situația va rămâne în mare parte neschimbată pentru următorii ani. Din acest motiv, este important ca gigantul din Redmond să pună instrumente simple la dispoziția celor care vor să efectueze sarcini banale, precum descărcarea fotografiilor de pe mobil. Nu toate trebuie să fie perfecte din prima zi, dar e bine de știut că reprezintă un pas în direcția corectă.

Photos Companion  reprezintă cel mai recent proiect ieșit din Microsoft Garage, o divizie aparent independentă a gigantului din Redmond care a făcut valuri în anii trecuți printr-o varietate de proiecte. Hub Keyboard sau News Pro sunt doar câteva aplicații ieșite din mâinile acelorași dezvoltatori.

Noua aplicație Photos Companion este menită să faciliteze transferul fără fire de fotografii de pe un smartphone cu iOS sau Android pe un PC cu Windows 10 folosind Wi-Fi. Această aplicație este rezultatul multor ore de cercetare și strângere de feedback vizavi de aplicația Photos din Windows. Cu toate că respectivul progrămel pare destul de bine pus la punct, automatizează neapărat transferul imaginilor de pe tablete și smartphone-uri pe PC-uri.

Aplicația Photos Companion este disponibilă pentru descărcare gratuită din Apple AppStore și Google Play.  După ce ai pornit-o și i-ai dat acces asupra librăriei tale de fotografii, este suficient să pornești aplicația Photos de pe un PC cu Windows 10 și să scanezi un cod QR. Respectivul proces de câteva momente facilitează împerecherea între dispozitive. Rămâne să-ți alegi care sunt pozele pe care le vrei transpuse din telefon pe laptop și să confirmi inițerea transferului pe calea aerului.

Pe de o parte, acest sistem ar fi trebuit să existe de mult timp, având în vedere de câți ani există serviciul AirDrop pe Mac și iDevice-uri. Mai important este însă că nu ai nevoie de un update la Windows pentru a te bucura de el.

loading...