Aplicația Photos din Windows îți va găsi fotografiile într-un mod inteligent

Aplicația Photos din Windows îți va găsi fotografiile într-un mod inteligent

Photos este una dintre aplicațiile pe care trebuie să le folosești în Windows dacă vrei să interacționezi cu fotografiile tale și tocmai a devenit semnificativ mai bună.

Photos sau Movies sunt doar două exemple de aplicații preinstalate în Windows 10 pentru interacțiunea cu amintirile din vacanță și o varietate semnificativă de conținut multimedia. În același timp, progrămelele cu pricina vin la pachet cu limitări importante de funcționalitate comparativ cu programe gen Picasa sau VLC. Din fericire, cei de la Microsoft fac eforturi pentru a-și actualiza aplicațiile la intervale regulate de timp. Astfel, odată cu trecerea timpului, s-ar putea ca Photos sau Movies să devină indispensabile pentru utilizatori.

Un pas important în această direcție a fost făcut de către inginerii Microsoft când vine vorba de Photos. Progrămelul inclus în Windows 10 a început de curând să folosească algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a te ajuta să-ți găsești rapid fotografiile care te încântă. De acum înainte, nu mai ești limitat la a-ți identifica pozele după data la care au fost imortalizate.

Conform unui raport de la Windows Central, Microsoft a început să livreze o actualizare către utilizatorii celei mai recente versiuni de Windows. Aceasta vizează aplicația Photos și va facilita utilizarea unui algoritm de inteligență artificială pentru a indexa și cataloga imaginile din librăria ta foto. După finalizarea procesului de indexare, vei găsi fotografiile pe care ți le dorești după criterii precum culoare predominantă, față și nu numai. Dacă vrei să vezi fotografiile tale cu animale, cu cerul sau cu o fabrică, este suficient să tastezi cuvântul respectiv în zona de căutare din dreapta sus.

Noua funcție este disponibilă momentan utilizatorilor de Windows 10 Beta înscriși în programul Windows Insider. Marea masă a utilizatorilor se va bucura de aceeași funcționalitate odată cu Fall Creators Update. În altă ordine de idei, cei de la Microsoft sunt departe de a fi primii care apelează la algoritmi de inteligență artificială pentru sortarea imaginilor. Apple și Google au folosit sisteme similare de acum cinci sau chiar zece ani.

Citește și: