20 dec. 2018 | 17:50

Gadgeturi pentru Wi-Fi în toată casa cu router și range extender Mercusys

ACTUALITATE
Gadgeturi pentru Wi-Fi în toată casa cu router și range extender Mercusys
Range extender MW325R și router wireless MW300RE de la Mercusys. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Dacă ai de gând să-ți schimbi routerul de acasă și vrei să beneficiezi și de semnal extra, poți să mizezi pe routerul MW325R de la Mercusys. Poți să-l pui la treabă alături de un range extender, modelul MW300RE.

Mai devreme sau mai târziu, vei avea nevoie de un router wireless nou pentru acasă. La un moment dat, cel pe care îl ai s-ar putea să nu mai fie atât de performant pe cât ți-ai dori, din diverse motive.

Unul dintre acestea e chiar evoluția rețelelor de fibră optică disponibile pe piață. Degeaba îți faci upgrade la abonamentul de la net, dacă routerul „nu duce”. Astfel, dacă ai trecut de curând pe un abonament mai bun, de 300 Mbps, routerul wireless Mercusys MW325R poate fi ceea ce cauți.

Mercusys MW325R

Mercusys MW325R

E un router wireless destul de simplu, cât să nu îți faci probleme nici cu instalarea, nici cu funcționarea acestuia. E destinat pentru acasă, așa că se poate înțelege bine cu câteva dispozitive pe care le ai în locuință.

Ai la dispoziție patru porturi LAN, ca să conectezi pe fir patru device-uri pe care le ai în preajmă, fie că vorbim de PC sau de vreo consolă de jocuri video. Ai la dispoziție și un port WAN. Toate porturile sunt de tipul 10/100 Mbps.

Mercusys MW325R

Mercusys MW325R

În ceea ce privește tehnologiile pe care le ai la dispoziție, routerul MW325R îți oferă posibilitatea de a crea rețele Wi-Fi pe 2,4 GHz. Rețelele wireless sunt conforme cu standardele 802.11 b/g/n. De asemenea, routerul îți pune la dispoziție tehnologie IPv4. Are antene externe, iar raza de acțiune nu ar trebui să fie o problemă.

Duci semnalul Wi-Fi și mai departe

Mercusys MW300RE

Dacă teoria sună bine, în practică e posibil să ai pereți prea groși acasă, sau fie prea mulți între router și un anumit dispozitiv. De-asta e bine să investești și într-un range extender. Cum îi zice și numele, te ajută să ai acces la Wi-Fi și acolo unde ai putea da peste probleme. Mercusys MW300RE face echipă bună cu routerul prezentat anterior.

Ca să-l configurezi, ai de apăsat un buton sau două, în funcție de metoda pe care o alegi, iar acesta e singurul moment în care ai de „meșterit” la extender.

Mercusys MW300RE

Mercusys MW300RE

Are dimensiuni reduse, așa că e ușor să-l pui într-o priză și să uiți de el, dar să te bucuri de rețeaua wireless extinsă. MW300RE vine și cu un LED multicolor, care te ajută să găsești locul ideal pentru extinderea rețelei.

În total, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva minute să instalezi atât routerul MW325R, dar și range extender-ul MW300RE, iar apoi să te bucuri de o rețea atât pe fir, cât și wireless, în propria casă.