Aceste mașini sunt niște opere de artă pentru stradă

Aceste mașini sunt niște opere de artă pentru stradă

Un artist rus a schimbat modul în care ar trebui să vedem designul mașinilor. O simplă revopsire a schimbat radical aspectul mașinilor pictate de el și sunt adevărate opere de artă.

Când vine vorba de culoarea mașinii, fiecare are propriile preferințe, iar gusturile nu se discută, după cum e zicala. Dar, oricât te-ai strădui să-i convingi pe ceilalți că aceea este culoarea ta preferată, în realitate, ești obligat să alegi din gama de culori a producătorilor.

În condițiile în care nu ești dispus să plătești mai mult pentru o culoare personalizată, mașina ta va arăta ca oricare alta. Artisul rus Vasili Kliukin și-a ales propriile culori, dar, în loc de pânză sau hârtie, și-a transpus picturile direct pe caroseriile unor mașini.

Pasionat de opera pictorului olandez Piet Mondrian, a aplicat cea mai celebră pictură a acestuia pe câteva SUV-uri și o Tesla Model 3.

Piet Mondrian a trăit la începutul secoului al XX-lea și a devenit cunoscut datorită picturilor sale abstracte ieșite din comun. Operele sale au fost destul de criticate la acea vreme, pentru că nici publicul, nici criticii de artă nu prea înțelegeau ce doreau acești pictori avangardiști să exprime prin acele linii și forme geometrice (și chiar și azi îți e greu să-ți dai seama).

Mondrian a influențat foarte mult mișcarea artistică De Stijl (sau neoplasticism, apărută în 1920). Cele mai bizare picturi ale sale erau compuse din forme rectangulare roșii, galbene, albastre și negre, separate de linii groase negre. Nu înțelegi nimic din ele, dar încântă privirea. Acele culori redau un echilibru în dominația non-culorilor alb și negru.

La fel a încercat să facă și artisul Vasili Kliukin s-a inspirat din cea mai celebră pictură a lui Mondrian, Compoziție cu Roșu, Galben, Albastru și Negru, și a pictat caroseriile în cel mai bizar mod cu putință.

[readmore]

În prezent, în ciuda unei palete largi de culori oferite de producătorii auto, oamenii au tendința să-și aleagă cam aceleași nuanțe și nu de puține ori poți vedea o monotonie cromatică pe șosele.

Vasili Kliukin a vrut să spargă această monotonie și și-a expus operele de artă auto într-o galerie intitulată Autosalon Mondrian, în memoria celui care l-a inspirat.

Mercedes-Benz

BMW

Porsche

Tesla

Range Rover

Maserati