17 ian. 2018 | 17:00

Mașina electrică de la Ferrari e mai aproape de realitate decât credeai

ACTUALITATE
Mașina electrică de la Ferrari e mai aproape de realitate decât credeai

În teorie, nu ar fi trebuit să existe niciodată o mașină electrică de la Ferrari, dar se pare că aceasta este mai aproape ca niciodată.

Supermașinile care îți fură privirea când le vezi pe stradă sau la târguri auto internaționale funcționează în mare parte pe carburant tradițional. Deși există mici excepții de la regulă, acelea sunt de obicei în stadiu de proiect și le numeri pe degete. În 2011, CEO-ul de la acea vreme al Ferrari, Luca di Montezemelo a afirmat cu un grad sporit de seninătate că el nu crede în mașini electrice. ,,Nu vei vedea niciodată un Ferrari electric deoarece nu cred în mașini electrice, nu cred că reprezintă un pas important în față pentru poluare, dioxid de carbon sau mediu înconjurător.” A afirimat la momentul respectiv Montezemelo, conform celor de la Engadget.

În cei aproape șapte ani care au trecut de atunci, atitudinea se pare că s-a schimbat radical pe marginea mașinilor electrice printre oficialii companiei italiene. CEO-ul s-a schimbat între timp, iar Sergio Marchionne este mai optimist ca niciodată în privința unui viitor bolid electric de invidiat.

”Dacă este să fie construită o supermașină electrică, atunci Ferrari va fi prima. Oamenii sunt uimiți în privința supermașinii realizate de Tesla. Nu încerc să minimizez ce a realizat Elon, dar sunt de părere că putem cu toții să facem.” CEO-ul Sergio Marchionne a declarat pentru Bloomberg.

Aceasta este o promisiune destul de clară din partea liderului companiei din Maranello. Cel mai probabil, vor mai trece câțiva ani până când o vom vedea materializată, dar trendul mașinilor electrice tinde să fie din ce în ce mai greu de ignorat și ar fi păcat ca Ferrari să nu vină la înaintare cu propria iterație a conceptului. Până la lansarea efectivă, vom vedea însă probabil un hibrid al italienilor menit să obișnuiască mentalul fanilor cu o atitudine mai ecologică din partea italienilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele