08 mai 2016 | 12:55

Acesta ar putea fi primul Ferrari electric din lume

ENTERTAINMENT
Acesta ar putea fi primul Ferrari electric din lume

Americanii au transformat un Ferrari 308 GTS într-o mașină electrică.

În cazul în care sunteți la curent cu știrile despre Ferrari, atunci probabil știți că gigantul italian nu este foarte interesat de mașinile electrice. Într-adevăr, compania nu s-a ferit în totalitate de motoarele electrice. LaFerrari, de exemplu, include un motor electric, însă, spre deosebire de alți bolizi, nu poate fi condusă doar cu ajutorul acestuia. Chiar și CEO-ul companiei, Sergio Marchionne, a declarat că ideea de a avea un Ferrari 100% electric este una obscenă, acesta fiind deranjat de zgomotul redus al vehiculelor Tesla.

Declarațiile lui probabil au avut un rol în a determina o companie americană să achiziționeze un Ferrari 308 GTS și să implementeze o serie de modificări importante. Electric GT, o companie din San Diego specializată în conversia vehiculelor pe benzină în modele electrice, a decis să renunțe la motorul V8, apelând, în schimb, la motoare electrice.

Ferrari 308 GTS

După cum scriu și cei de la Jalopnik, vehiculul nu era chiar într-o stare perfectă atunci când a fost achiziționat. Din cauza unei scurgeri de combustibil, motorul luase foc, iar rezultatele incendiului produs pot fi văzute în imaginea de mai sus. Electric GT a decis să renunțe la tot ce mai rămăsese din motor și a vândut componentele către deținătorii de vehicule Ferrari 308 GTS. În locul vechiului V8 au fost introduse nu mai puțin de 3 motoare electrice.

Acestea au o putere totală de 275 de cai putere, echivalentul a 415 cai putere pentru un motor pe benzină. De alimentare se ocupă 48 de baterii litiu-ion, iar ele garantează mașinii o autonomie cuprinsă între 130 și 160 de kilometri. Nu este o cifră importantă, mai ales dacă luăm în considerare capacitățile unor mașini anunțate de curând. Tesla Model 3, de exemplu, va avea o autonomie minimă de 344 de kilometri.

Desigur, Ferrari-ul de mai sus nu este menit să concureze vreodată cu un Tesla. Electric GT a ales, însă, să efectueze o serie de drifturi pentru a-i demonstra capacitățile.