Ferrari dă undă verde la mașinile hibrid pe linia de producție

Ferrari dă undă verde la mașinile hibrid pe linia de producție

Dacă Ferrari vrea să obțină profituri mai mari, atunci trebuie să vândă mai multe mașini, doar că cerințele publicului au început să se schimbe.

Pentru ca Ferrari să obțină profiturile pe care și le dorește, compania are nevoie să meargă pe linia verde a motoarelor prietenoase cu mediul, iar asta înseamnă o schimbare majoră pe linia de producție. Începând cu 2019, Ferrari are în plan să vândă doar mașini hibrid.

Sergio Marchionne, CEO-ul companiilor Ferrari și Fiat Chrysler Automobiles, spune că toate mașinile produse de Ferrari din 2019 vor merge pe modelul hibrid, arată cnet.com. În același timp, Marchionne crede că vânzările de mașini ar putea crește de la 8000 de automobile vândute anual, la 10000 de mașini vândute în fiecare an, în decurs de un deceniu.

Chiar dacă Ferrari ar vrea să atingă acest număr acum, ar fi aproape imposibil și nu din cauza unpr probleme de producție ale companiei, ci din cauza emisiilor autovehiculelor. Există cerințe de emisii și de combustibil folosit pe care Ferrari le evită, momentan, având o cifră de vânzări mai mică decât cea la care speră în viitor. Dacă aceștia vor să atingă 10000 de mașini vândute anual, atunci trebuie să se adapteze regulilor, iar cea mai simplă metodă este să adauge câteva baterii, pe lângă clasicul rezervor.

Până acum, Ferrari a avut un singur hibrid la vânzare, exoticul LaFerrari, ce s-a vândut deja. Acesta a început un drum lent de înlocuire a motoarelor mari cu turbocompresoare, drum continuat și de modelele California T, 488GTB și GTC4Lusso T. Cel mai probabil, modelele lansate în viitor vor continua același trend, de micșorare a capacității motoarelor.

LaFerrari nu este tocmai un hibrid verde; în loc să fie folosit pentru a economisi combustibil, funcționând cu motorul oprit, componentele electrice ale autovehiculului există pentru a umple golurile lăsate de curba de cuplu a motorului V12. Un motor electric poate genera cuplu instantaneu, astfel că modelele viitoare de Ferrari nu vor deveni plictisitoare.

Ferrari nu este singurul producător de mașini exotice care dorește să facă pași către viitor. Lamborghini și MIT lucrează, de asemenea, la noi tehnologii pentru automobile.