Mașina din anii ’50 decapotabilă și electrică e perfectă pentru 2018

Mașina din anii '50 decapotabilă și electrică e perfectă pentru 2018

O mașină clasică electrică ar putea fi tot ce ți-ai putea dori ca șofer, dacă îți plac vehiculele de epocă, dar vrei și și avantajele tehnologiilor moderne.

Este proiectul la care au lucrat cei de la Electra Meccanica, un producător auto atipic, care a realizat un vehicul exact pe gustul iubitorilor de mașini clasice, dar și pentru cei care încep să cedeze tentației mașinilor electrice.

Tofino a făcut parte din categoria așa-numitelor kit cars, mașini „chele”, spus metaforic, care nu dispun de motorizare și pe platforma cărora poți construi un model așa cum îți dorești.

Datorită acestui avantaj, cei de la Electra Meccanica au realizat un roadster cu design clasic, pe care l-au echipat cu un sistem 100% electric și alte tehnologii moderne de ultimă generație care face orice șofer cu preferințe clasice să nu mai pară un demodat în fața posesorilor de mașini ultra-sofisticate.

Cea mai nouă creație Meccanica a fost prezentată într-un spot publicitar pe YouTube și e o adevărată operă de artă tehnică.

e-Roadsterul prezentat are la bază designul lui Porsche 356 Speedster. din anii 1955-1959. Și cum primele modele Porsche se bazau, la rândul lor, pe piese și sisteme tehnice ca ale lui Volkswagen Beetle, Tofino are și el aceeași structură, în special la nivelul motorizării și transmisiei.

Fiind o kit car, Tofino a fost simplu de proiectat, fiindcă nu dispunea de propriul motor și nici de alte sisteme tehnice. Tofino este un amalgam de elemente clasice și tehnologice. Vechiul și noul au fost combinate în perfectă armonie, pentru a realiza o mașină scumpă, dar stilată și care nu poluează.

E diferită de mașinile vechi prin faptul că nu depinde de combustibilii poluanți, dar diferă și de mașinile contemporane pentru că are un design clasic. În plus, Tofino este echipată și cu o caroserie din fibră de carbon, care-i asigură o viteză și accelerație net superioare decât dacă s-ar fi păstrat caroseria exclusiv metalică.

Primul model al producătorului Electra Meccanica este tot un automobil electric, dar cu trei roți. Îți dă impresia că este o jumătate de mașină, dar e extrem de ușoară, are un design ultra-modern și atinge o viteză impresionantă pentru un vehicul de asemenea dimensiuni.

Electra Meccanica este un producător auto canadian și sigur n-ai prea auzit de el, dar pare să exceleze la capitolul mașini electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: