28 mart. 2018 | 19:30

Maestru la Ikea: O nouă aplicație te ajută să-ți montezi mobila

ACTUALITATE
Maestru la Ikea: O nouă aplicație te ajută să-ți montezi mobila

Realitatea augmentată s-ar putea să-ți facă viața mult mai ușoară prin intermediul unei aplicații care te ajută să-ți montezi mobila de la Ikea.

Au trecut deja câteva luni de când cei de la Ikea au lansat o aplicație de realitate augmentantă intitulată Place. Respectivul progrămel făcea o treabă foarte bună la a te ajuta să vezi cum ar arăta la tine în casă diverse corpuri de mobilă din portofoliul companiei Suedeze. Astfel, nu mai trebuie să iei măsurători complicate și să sper că viitorul tău fotoliu îți încape pe ușă. Este suficient să orientezi telefonul către spațiul de interes.

Deși conceptul din spatele Ikea Place nu era neapărat revoluționar, dovedea faptul că suedezii sunt interesați de tehnologii noi precum realitatea augmentată. Din acest motiv, nu este exclus să achiziționeze aplicația concept realizată de dezvoltatorul Adam Pickard. În opinia sa, o aplicație Ikea ar fi de zece ori mai utilă dacă te-ar ajuta să-ți și montezi corpurile de mobilă proaspăt achiziționate.

Pentru a ilustra cum vede el soluția simplă pentru asamblarea diverselor produse achiziționate de la Ikea, Pickard a creat AssembleAR. Detaliată inițial pe pargina personală, aplicația a început deja să facă valuri online pe diverse site-uri.  assembleAR v1

În privința modului în care funcționează, progrămelul începe prin a te invita să scanezi eticheta produsului pe care urmează să-l montezi. La pasul următor, îți sunt servite animații detaliate ca să înțelegi mai bine ce trebuie să faci în continuare. Nici măcar nu ești limitat la un singur unghi. Te poți învârti în jurul unui produs pentru a ști exact cum trebuie să montezi anumite corpuri, dacă vrei să ai la final un produs la fel ca cel din poza de pe etichetă.

Realist vorbind, puține dintre produsele de la Ikea ajung să fie imposibil de montat fără ajutor. Dacă te confrunți însă cu acel scenariu, este bine de știut că poți avea un pic de ajutor din partea unui progrămel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele