Top cele mai interesante lucruri pe care le face Waze pentru șoferi

Top cele mai interesante lucruri pe care le face Waze pentru șoferi

La nivel mondial, Waze a devenit una dintre cele mai utilizate aplicații în trafic. A fost dezvoltată în Israel și acum e deținută de Google.

Poate cel mai bun lucru pe care Waze l-a adus e că îți oferă rute alternative și, posibil, mai scurte. Totodată, are și o componentă sociala destul de puternică. Șoferii comunică între ei prin diverse mesaje sau semnalizează diverse probleme de pe drum: accidente, poliție, radare etc.

Aplicația Waze a fost fondată în 2009. A primit, până la vânzare, o finanţare de 30 de milioane de dolari de la fondul Horizons Ventures și 67 de milioane de dolari de la Magma Venture Partners. Din 2013 e deținută de Google.

Cele mai bune opțiuni pe care ți le oferă Waze

Aplicația îți arată cea mai rapidă rută. Waze are sute de mii de hărți, iar informațiile de pe acestea sunt actualizate în timp real chiar de către utilizatori. Utilizatorii pot cu ajutorul Waze să găsească cea mai rapidă rută, într-un oraș foarte aglomerat, precum este Bucureștiul.

Te atenționează despre existența poliției rutiere. Utilizatorii pot semnala în timp real prezența patrulelor de poliție sau chiar eventualele accidente din trafic.

Conține avertizări meteo. Cum în trafic condițiile meteorologice sunt extrem de importante, informația e mereu binevenită. Tocmai de aceea, Waze conține și de ceva vreme și avertizări meteo.

În plus, afișează prețul carburanților. Waze permite actualizarea prețului carburanților în benzinării și oferă posibilitatea localizării celei mai apropiate benzinării cu cel mai mic preț al combustibilului.

[readmore]

Utilizatorii pot cere asistență în trafic prin Waze. Nu foarte mulți șoferi știu cum să schimbe o roată. Tocmai de aceea, aceștia au posibilitatea să ceară o mână de ajutor prin opțiunea Roadside Help (ajutor la marginea drumului).

Nu în ultimul rând, avertizează când se depășește viteza legală. Cu ajutorul unei funcții sonore, aplicația Waze îi va atenționa pe conducătorii auto dacă au depășit limita de viteză pe o anumită porțiune de drum.

Citește și:
Etichete: