Toate lucrurile mărunte care te fac să te simți stresat
Aproape orice aspect al vieții noastre – de la cele care țin de viața profesională și până la cele din viața intimă – ne poate aduce stres mai devreme sau mai târziu. Stresul cronic poate să aibă un impact negativ și pe termen lung asupra sănătății tale, atât cea psihică, cât și cea fizică.
Uneori, știm că urmează o perioadă stresantă și ne pregătim psihic pentru asta, dar alteori stresul pare să apară de nicăieri. În cel de-al doilea caz, sursele care îl declanșează sunt neașteptate, dar peste tot. Cu cât le înțelegi mai bine, cu atât mai ușor îți va fi să combați stresul pe care îl aduc.
Multitasking-ul nu te ajută
Dacă îți place să faci mai multe lucruri în același timp – de exemplu, să fii la muncă și să încerci să te uiți la un film în timpul programului – e bine să știi că asta îți va aduce destul stres. Presiunea de a face totul într-un timp cât mai scurt și de a găsi un echilibru poate fi prea mare uneori. Dacă ești vinovat de multitasking, oferă o șansă ideii de a face lucrurile pe rând.
Până și vacanțele pot fi stresante
În mod normal, mergi în vacanță să scapi de stres. Totuși, toate planurile care stau la baza unei vacanțe te pot sufoca. Mai mult, dacă trăiești de la un salariu la altul și știi că trebuie să pui bani deoparte pentru o vacanță, ca mai apoi să îți iei și concediu de la muncă, ideea unei vacanțe îți aduce mai multă anxietate decât plăcere.
O alimentație pe fugă aduce cu ea stres
În zilele ocupate, e ușor să mergi la fast food și să iei ceva rapid și ieftin. Totuși, e bine să reții că sănătatea tractului digestiv este direct proporțională cu sănătatea ta psihică. Mai mult, dacă ai obiceiul să sari peste mese, toleranța ta în fața stresului este mult mai mică, așa că nu ar strica să îți plănuiești mai bine mesele.
[readmore]
Prea multe știri pot fi copleșitoare
Știrile au uneori tendința de a pune accentul pe tragedii și pe politică, iar asta nu ajută la starea de bine a oamenilor. Este bine să te menții la curent cu ceea ce se petrece în lume, dar trebuie să știi când e bine să pui pauză și să vezi ce se petrece cu tine, cu sănătatea ta, cu starea ta psihică.
Social media te poate da peste cap
Social media are potențialul de a te face să te simți mai prost decât ar trebui, prin prisma faptului că te compari în mod continuu cu cei din jur. Dacă simți că petreci prea mult timp pe telefon, încearcă să mai iei o pauză. Există deja destule aplicații care să te ajute cu asta.