LG ne arată că nu telefonul e cea mai importantă tehnologie

LG ne arată că nu telefonul e cea mai importantă tehnologie

MWC 2018 va fi pentru LG un moment important în dezvoltarea telefoanelor. Prezintă componenta de inteligență artificială (AI) și la ce o va folosi. Acum știm oficial și primul telefon pe care debutează.

La MWC 2018, LG va prezenta prima suită a tehnologiei AI pentru telefoane. Noua tehnologie va fi integrată în versiunea 2018 a modelului LG V30, lansat la IFA 2017. Conform companiei, suita AI e gândită să eficientizeze utilizarea telefoanelor și optimizarea fotografiilor. Vision AI, de exemplu, e capabil să recunoască obiecte în imagini.

Vision AI analizează automat obiectele și recomandă cel mai bun mod de fotografiere din opt posibilități: portret, mâncare, animale de companie, peisaj, oraș, flori, răsărit și apus de soare. Unghiul de vizualizare, culoarea, reflexiile de lumină, iluminarea din spate și nivelurile de saturație sunt luate toate în calcul, telefonul analizând imaginile din baza sa de date pentru a determina pe ce anume focalizează camera foto și a face recomandarea de setări optime.

De exemplu, îndreptarea obiectivului către o farfurie de paste va determina selectarea modului mâncare, rezultând culori mai calde și o imagine foarte clară, cât mai apetisantă cu putință.

Interfata-LG-inteligenta-artificiala-camera
Interfața Vision AI pe care LG o pregătește pentru telefoanele sale din 2018.

LG a colaborat cu un partener în domeniul recunoașterii imaginilor și a analizat peste 100.000.000 de fotografii pentru a dezvolta algoritmul de identificare folosit de telefon. Au fost create peste 1.000 de categorii unice de imagini, pentru o analiză mai precisă. Vision AI oferă și sfaturi de shopping. Poate scana automat coduri QR, poate iniția o căutare de imagini sau poate oferi opțiuni pentru cumpărături, inclusiv locul de unde se poate achiziționa obiectul la cel mai mic preț, precum și alte produse similare de care clientul ar putea fi interesat.

Totodată, un nou mod de fotografiere în condiții de iluminare scăzută dublează automat luminozitatea imaginilor din medii întunecaate. În locul metodelor convenționale de măsurare a nivelurilor luminozității, Vision AI măsoară luminozitatea imaginii care urmează să fie capturată

Mai mult, Voice AI permite utilizatorilor să ruleze aplicații și să schimbe setări doar prin comenzi vocale. Împreună cu Google Assistant, cele 32 de comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG Voice AI – în creștere față de cele 23 de comenzi disponibile în 2017 – elimină necesitatea de a căuta prin opțiuni de meniu și permit selectarea directă a anumitor funcții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: