Lancia Delta reinventată, mai tare și mai scumpă decât un Lamborghini

Lancia Delta reinventată, mai tare și mai scumpă decât un Lamborghini
Sursa foto: Auto Express

O Lancia Delta restaurată arată mai bine decât multe hatchback-uri din prezent și depășește cu mult performanțele tehnice ale vechiului model. Îți prezentăm Lancia Delta Futurista.

Mașina a fost reinventată de producătorul de autocare italian Automobili Amos. Fondatorul companiei, Eugenio Amos, a mărturisit că Lancia Delta Futurista este un omagiu adus uneia dintre cele mai frumoase și mai fiabile mașini italienești din anii ‘80.

Lancia Delta Futurista a fost modificată aproape integral, iar prețul ei urcă până la 300.000 de euro, o sumă considerabilă, mai mare chiar decât prețul unui Lamborghini.

lancia delta futurista

Cu toate că păstrează elemente de design originale, întreaga caroserie metalică a Lanciei Delta Futurista a fost înlocuită cu una din fibră de carbon. Fiecare panou de deblocare a fost decuplat și înlocuit cu un duplicat din fibră de carbon, care a ușurat vehiculul cu vreo 90 de kilograme față de modelul original. Seamănă izbitor de mult cu Delta S4, omologată pentru curse, dar este mult îmbunătățită.

A fost schimbat motorul și i s-a adăugat un sistem adițional de răcire, pentru a face față celor 330 de cai-putere care propulsează micul hatchback ca pe o rachetă.

lancia delta futurista

Suspensiile, frânele și transmisia lui Delta Futurista au fost și ele îmbunătățite, în timp ce interiorul este garnisit cu scaune somptuoase Alcantara Recaro, cabluri din fibră de carbon și un buton roșu mare, cu o navă de rachetă pe ea. Aproape că te aștepți să și decolezi cu această mașină.

lancia delta futurista

Revenind la preț, parcă e “puțin” cam mult 300.000 de euro, dar Eugenio Amos spune că “pasiunea, euforia și nostalgia” pe care le are pentru Lancia Delta Futurista nu pot fi măsurate numeric. O cumperi mai mult cu inima, decât cu rațiunea.
La sfârșitul anilor ‘70, Lancia Delta a fost fabricată ca mașină pentru familie. Era una dintre cele mai bune și mai ieftine mașini de familie din Italia acelor vremuri și a fost foarte populare și peste hotare.

lancia delta futurista

Prima generație Lancia Delta a fost produsă între 1979 și 1994, a doua generație în perioada 1993 – 1999, iar generația a III-a a fost fabricată între 2008 și 2014.

Sursa: Auto Express