Lamborghini la Dubai: amenzi de circulație record în patru ore

Lamborghini la Dubai: amenzi de circulație record în patru ore

Sistemul de camere fixe pentru monitorizarea traficului este foarte bine pus la punct în Dubai, după cum și-a dat seama un tânăr turist care a închiriat un Lamborghini.

Poți închiria mașini din fiecare colț al mapamondului, dar în Dubai s-ar putea să ai acces la modele exclusiviste care nu se găsesc în alte țări. Problema este că, după ce ai închiriat o super mașină, tentația să apeși necontrolat pe accelerație este foarte mare, mai ales dacă este 3 dimineața și traficul este cât se poate de relaxat prin Emiratele Arabe Unite.

Există însă o problemă cu astfel de practici curajoase. Camerele fixe de pe stradă nu dorm niciodată, iar amenzile de circulație sunt emise într-un timp record. Aceasta este concluzia la care a ajuns un tânăr britanic după ce a închiriat un Lamborghini Huracan pentru două zile.

Procesul de închiriere al bolidului l-a costat 1600 de dolari pe englezul de 25 de ani. În mai puțin de patru ore, a strâns amenzi de circulație de 47.000 de dolari. Cu acei bani nu și-ar fi cumpărat un Huracan, dar ar fi reușit cu siguranță să-și cumpere un Lamborghini la mâna a doua.

Poliția din Dubai este cât se poate strictă când vine vorba de înmânarea amenzilor de circulație, indiferent de prețul mașinii care încalcă legea sau de șofer. Problema este că tânărul a ignorat cu entuziasm toate limitele de viteză din Dubai și a considerat că se află pe un traseu de curse. Între 2:31 AM și 6:26 AM, de 32 de ori a fost prins de camerele fixe cu viteze între 125Kmph și 230Kmph, cu mult peste limitele legale. Recordul suprem a fost ”bifarea” a două camere fixe în mai puțin de un minut.

Amenzile au ajuns la compania din Dubai care a închiriat mașina, dar pentru că responsabilitatea ar trebui să cadă în sarcina șoferului, oficialii companiei refuză să primească înapoi autoturismul până când valoarea respectivă nu este achitată la poliția locală. La această oră, tânărul nu mai poate să plece din Emirate pentru că pașaportul i-a fost ținut ca garanție la închirierea mașinii.

Citește și: