iPhone Xs, Xs Max și iPhone Xr se încarcă rapid, dar mai faci niște investiții pentru asta

iPhone Xs, Xs Max și iPhone Xr se încarcă rapid, dar mai faci niște investiții pentru asta

Apple face o avere din iPhone-uri, dar refuză să ți le încarce rapid cu accesoriile din cutie. Chiar și dacă îți iei un iPhone Xs, Xs Max sau iPhone Xr, ești nevoit să faci investiții suplimentare.

În urmă cu aproximativ un an, scriam destul de supărat despre investiția semnificativă pe care erai nevoit să o faci pentru a-ți încărca rapid un iPhone 8 sau iPhone X. Sub nicio formă, nu puteai profita de o funcție mult așteptată folosind accesoriile din pachet. Aveai nevoie de un adaptor de la USB-C la Lightning și de un încărcător la priză pe care îl primești cu cel mai nou MacBook sau MacBook Pro. Dacă nu cumva ți le făcea un prieten cadou, erai nevoit să plătești aproximativ 500 lei pe amândouă.

Costă 199 lei cablul Lightning to USB-C de 2 metri la iStyle. Încărcătorul la priză de 29W cu USB-C sare până la 305 lei la același furnizor oficial de soluții Apple. În contextul în care niciun producător de smartphone-uri nu include încărcare rapidă într-un terminal pentru a te forța la o investiție suplimentară, gestul a părut unul foarte zgârcit din partea gigantului din Cupertino.

Partea fascinantă a ecuației este că politica ”de doi lei” a companiei s-a păstrat și în cazul modelelor lansate în 2018. Este absolut irelevant dacă te-ai decis să investești 1500 de euro într-un iPhone XS Max de 512 GB. Acela se va încărca șocant de lent, în cazul în care eviți investiția suplimentară detaliată mai sus.

Opțional, în cazul în care ești posesor de iPad, s-ar putea să fii un pic mai norocos. Încărcătorul care vine în pachet cu fiecare tabletă Apple este de 12W și te ajută să-ți încarci iPhone-ul mai repede. În același timp, cel inclus în cutia noului tău smartphone prețios este limitat la 5W. Cu alte cuvinte, situația supărătoare de anul trecut este mai supărătoare ca niciodată.