30 mai 2018 | 09:48

De ce noul iPhone ar putea avea trei camere principale

ACTUALITATE
De ce noul iPhone ar putea avea trei camere principale

În toamnă, Apple va prezenta un nou iPhone. Până atunci apar noi informații despre modelul cu trei camere, asta după ce am aflat că ar putea fi și un model de 6,1 inci.

A devenit o practică obișnuită pentru Apple să aibă telefoane cu două camere. Una dintre e folosită pentru zoom optic 2x. Acum mai e adăugată încă un senzor, dar nu doar pentru poze și video.

Informația de până acum vine de la Lu Jialin, un analist Deutsche Securities, care susține că cea de-a treia cameră ar fi folosită în aplicații de realitate augmentată. Primele aplicații AR au fost introduse de Apple odată cu anunțarea telefoanelor iPhone 8 și iPhone X, dar se folosesc de camerele deja existente.

Ideea unei camere dedicate pentru AR a fost întâi a Google, prin Project Tango, și s-a materializat în telefoanele ASUS Zenfone AR și Lenovo Phab 2 Pro. Dacă le luăm pe acesta ca exemple, atunci ar putea fi extrem de utilă a treia cameră. Dacă o folosește însă doar pentru poze, eventual să ai mai mulți megapixeli, atunci va fi aproape degeaba.

Apple are deja o tehnologie similară celei din Project Tango. Se numește True Depth și a fost folosită pe camera frontală pentru Face ID. Astfel, prin acest senzor, e scanată fața utilizatorului pentru autentificare biometrică. Acum, pe al treilea senzor, ar putea fi integrată capacitatea de-a măsura adâncimea și, implicit, de-a face aplicațiile AR mult mai utile.

Primul zvon despre iPhone cu trei camere pomenea un senzor de 12 megapixeli, ceea ce înseamnă că Apple n-ar crește rezoluția. Ar putea însă să folosească senzori cu pixeli mai mari, pentru fotografii mai bune în condiții cu luminozitate scăzută. Dacă toate acestea vor fi confirmate, așteaptă la un preț de peste 1.000 de dolari pentru modelul AR.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele