Noul iPhone SE ar putea fi lansat după Samsung Galaxy S9

Noul iPhone SE ar putea fi lansat după Samsung Galaxy S9

Apple a lansat iPhone SE în martie 2016, iar în acest an se pare că vom avea parte de o versiune actualizată a dispozitivului.

La momentul lansării, iPhone SE a fost clasificat ca fiind un produs destul de ciudat din portofoliul Apple. După ce am avut parte în septembrie 2014 de un iPhone 6 cu o diagonală de 4,7 inci și un iPhone 6 Plus de 5,5 inci, nimeni nu s-a mai așteptat ca gigantul din Cupertino să mai facă telefoane mici. Se pare însă că refuzul multor internauți să renunțe la iPhone 5 și 5S pentru un iPhone 6 a stat la baza deciziei americanilor.

La ora actuală, utilizatorii de telefoane mobile au devenit mai împăcați că tinde să devină imposibil să găsești un telefon mic cu specificații de top. Sub 4,5 inci, nu ai nici o șansă ca un smartphone actual să te impresioneze cu performanțele sale.

Cei de la Apple se pare că sunt în continuare de părere că există un public numeros pentru un iPhone SE de generația a doua. Din acest motiv, au început să apară din ce în ce mai multe zvonuri referitoare la un gadget ce ne va aduce aminte de designul vechilor telefoane Apple, de acum patru-cinci ani.

Inițial, s-a crezut că o a doua generație de iPhone SE va apărea în 2017. Zvonurile s-au dovedit însă a fi false. Cel mai recent set de speculații pe marginea subiectului vine de la DigiTimes. Conform publicației, iPhone SE 2 ar putea fi anunțat în luna mai a acestui an, urmând să ajungă la utilizatori la finele aceleiași luni sau, cel târziu, în iunie.

În privința specificațiilor tehnice pentru iminentul smartphone, iPhone SE 2 ar putea veni cu încărcare wireless, având în vedere că toate iPhone 8 și iPhone X au această tehnologie. Performanța va fi dată de un SoC A10 Fusion cu 2GB RAM, aceeași combinație pe care o găsești într-un iPhone 7 sau 7 Plus. Acumulatorul va fi de 1700 mAh și, în funcție de buget, vei putea opta pentru 32GB sau 128GB de spațiu. În privința prețului de achiziție nu se cunosc detalii, dar ar trebui să fie mult mai ieftin decât iPhone 8.

Citește și: