Instagram a făcut un experiment teribil: Schimbarea radicală care te făcea să renunți
Printr-o actualizare neprevăzută, Instagram și-a supărat utilizatorii de pe întregul mapamond prin schimbarea radicală a modului în care interacționai cu fluxul principal de postări al prietenilor.
Popularitatea Instagram a explodat în ultimii ani și continuă să atragă un număr important de utilizatori. Meritul acestei creșteri se datorează, în mare parte, actualizărilor constante. Din păcate, nu sunt toate apreciate de către utilizatori. Unele update-uri au potențialul să te facă să renunți la rețeaua socială.
În ultima categorie a intrat un experiment eșuat făcut de Instagram în ultimele 24 de ore. Deși, între timp, au revenit asupra deciziei din cauza reproșurilor primite de la utilizatori, perspectiva că o astfel de schimbare ar putea fi permanentă la un moment dat nu este deloc îmbucurătoare.
Ca să înțelegi gravitatea problemei, trebuie să ai în vedere modul în care funcționa aplicația de mobil a serviciului online. Din totdeauna, ai făcut scroll pe verticală pentru a vedea postările oamenilor pe care îi urmărești combinate cu reclame, în fluxul principal al aplicației. După aceea, prin scroll pe orizontală, te-ai perindat prin diversele secțiuni ale aplicației. Printr-un swipe spre drepta din fluxul principal de postări ajungeai la mesaje. Un alt swipe îți deschidea postările recomandate și secțiunea de căutare, ca apoi să ajungi la profilul personal.
Dacă ești amator de instastories, un tap în dreapta sau în stânga este suficient ca să treci de la o poveste la alta. Din motive greu de înțeles, Instagram a introdus ieri un update prin intermediul căruia făceai swipe-uri laterale pentru a sări de la o postare la alta a persoanelor urmărite. Practic, după 10 ani în care te-ai obișnuit să folosești Instagram într-un fel, echipa de ingineri din spate s-a gândit că are potențialul să te enerveze maxim în ultima zi de Crăciun.
După ce s-a renunțat la experimentul buclucaș, directorul Instagram a afirmat că ar fi trebui să fie un teste foarte mic, dar a devenit mai vast decât s-a anticipat. Rămâne doar să sperăm câ particularitatea respectivă va rămâne doar un eșec pe care nu-l vom mai vedea implementat pe viitor, într-o formă sau alta.