Cum pot nevăzătorii să stea pe Instagram și să „vadă” pozele

Cum pot nevăzătorii să stea pe Instagram și să „vadă” pozele

În cazul în care ai o afinitate pentru Instagram, dar vederea nu mai ajută la fel de mult ca în tinerețe, o nouă actualizare îți va îmbunătății semnificativ experiența de pe platformă.

În ultimele zile, oficialii Instagram au anunțat o serie de îmbunătățiri menite să facă viața online mai ușoară pentru persoanele cu diverse afecțiuni de vedere. Ideea din spate a fost de a găsi o cale facilă pentru a se bucura de rețeaua socială măcar o parte dintre cei 285 de milioane de oameni de pe pământ cu o formă mai gravă sau mai puțin gravă de orbire.

Noua versiune de Instagram include texte alternative generate automat pentru fotografiile din Feed, Profile și Explore. Respectivele descrieri îți sunt citite de un asistent virtual după ce au fost create de o inteligență artificială printr-un mecanism avansat de recunoaștere a obiectelor. Din acel moment, fiecare swipe al tău prin aplicație se va reflecta într-o lectură automatizată a conținutului care ți se perindă prin fața ochilor. Este absolut irelevant dacă tu sau persoanele pe care le urmărești ați folosit sau nu hashtag-uri sau ați atașat manual descrieri postărilor.

Textele alternative descriptive sunt disponibile și pentru persoanele care nu au nicio problemă de vedere, în cazul în care își doresc să atașeze o descriere mai elaborată imaginilor postate. Persoanele care folosesc lectori de ecran, sub formă de software sau hardware, vor auzi descrierile în aceeași manieră ca în fiecare colț al internetului, în momentul în care navighează de pe desktop, laptop sau mobil.

Este pentru prima oară când Instagram apelează la o tehnologie pentru recunoașterea obiectelor din poze. Facebook a apelat de mult timp la astfel de mecanisme pe bază de inteligență artificială cu scopul de a găzdui fără probleme persoanele nevăzătoare pe cea mai mare rețea socială. Instagram nu a făcut practic decât să se alinieze la un trend mai vechi din piață.

instagram-more-accessible

Citește și: