“I’m back” îți transformă camera foto „de pe vremuri” într-un aparat foto digital

“I'm back” îți transformă camera foto

Posesorii unor camere foto SLR compatibile cu filme de 35mm vor putea profita de avantajele aparatelor foto digitale moderne cu ajutorul gadgetului I’m back.

Sunt multe motive pentru care ți-ai dori să ții cu dinții de o cameră foto de acum câteva decenii. În primul rând, s-ar putea să-i fi crescut valoarea între timp. Pe de altă parte, s-ar putea să fii fascinat de rezultatele generate de acea bucată de istorie. Unii sunt de părere că o cameră foto cu film creează imagini mai calde, cu tonuri de culoare care nu pot ”ieși” dintr-un aparat foto digital.

Deși au farmecul lor, camerele foto compatibile cu un film de 35 de milimetri incorporează și câteva minusuri importante. Printre ele se numără costurile de întreținere și de developare a filmelor. Spre deosebire de un smartphone modern sau o cameră digitală, nu poți vedea cât de bună a fost încadrarea sau focusul unei fotografii imortalizate pe film decât după ce a ajuns pe hârtie.

Un gadget care încearcă să obțină finanțarea pe Kickstarter păstrează toate avantajele unei camere foto cu film, dar aduce întregul ansamblu în secolul 21.  La momentul redactării acestui articol, a strâns deja 40.000 de dolari cu 23 de zile rămase. Conform celor de la DPreview, micuțul este un atașament compatibil cu o varietate foarte mare de camere foto tradiționale cu film de 35mm. După ce-l montezi pe camera ta Nikon, Canon, Olympus, Leica, Pentax și nu numai, imaginea din obiectiv se va transforma într-una digitală.

Pentru a-și îndeplini scopul, I`m Back incorporează un ecran sensibil la atingere de 2 inci pentru preview și ajustarea câtorva setări de captură. Are WiFi pentru transferul fotografiilor, în timp ce senzorul digital pe care îți vor ajunge imaginile este unul de 16 megapixeli de la Panasonic. Procesorul de imagine este un Novatek. Prețul de achiziție pentru acest ansamblu este de 225 de euro, iar data estimată de livrare este septembrie 2018.