21 sept. 2018 | 06:30

Ieftin și cu crestătură, Meizu X8 este gata de aventură

ACTUALITATE
Ieftin și cu crestătură, Meizu X8 este gata de aventură

Chinezii sunt cei mai eficienți când vine vorba de lansarea unor noi modele de mobile într-un timp cât se poate de scurt.  Meizu ilustrează foarte bine această abilitate prin dezvăluirea în mai puțin de 24 de ore a Meizu V8 sau V8 Pro și Meizu 16X. Meizu X8 este doar cireașa de pe tort.

Având în vedere piața de mobile foarte agresivă din China, tinde să fie aproape imposibil să ieși în fața concurenței. Dacă ai însă un gadget spectaculos, cu o crestătură și un preț de achiziție rezonabil, ar fi păcat să nu arunci o privire asupra lui.

Meizu X8 este primul telefon cu crestătură al producătorului asiatic. Acestea este construit în jurul unui ecran de 6,2 inci cu o rezoluție nativă Full HD+ de 2220 x 1080 pixeli. Creierul întregii afaceri este un SoC Snapdragon 710 octa-core tactat la 2,2 GHz. În funcție de buget sau de necesitățile de performanță, îl găsești într-o versiune cu 4 GB RAM și o memorie de 64 GB în cea mai ieftină versiune. Primul upgrade îți aduce 6 GB RAM cu aceeași cantitate de spațiu și, în cel mai bun caz, 128 GB de memorie internă pentru cel mai scump Meizu X8 din portofoliu.

Partea de captură a aparatului este asigurată de o combinație între un senzor de 12 megapixeli cu F/1.9 și un al doilea senzor de 5 megapixeli. Cele două lucrează în tandem pentru facilitarea modului portret la fotografii. Camera frontală este de 20 de megapixeli cu F/2.0. Nu lipsește suportul pentru autentificare facilală, iar în cazul acestui producător asiatic este intitulat Face AE.

Meizu X8 vine preinstalat cu Android Oreo mascat de proprietarul Flyme OS. are un acumulator de 3210 mAh, în timp ce încărcarea rapidă se efectuează printr-un port USB C. Un port de căști vine ca o gură de aer proaspăt în 2018, iar cei de la Meizu l-au incorporat în partea de sus a telefonului.

Meizu X8 se găsește în finisajele albastru, negru sau alb cu un preț de pornire de 230 de dolari. Versiunea de top sare până la 290 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele