13 apr. 2018 | 19:35

Huawei Y6 2018, un telefon pe care îl deblochezi doar cu fața

ACTUALITATE
Huawei Y6 2018, un telefon pe care îl deblochezi doar cu fața

La câteva săptămâni după dezvăluirea seriei de mobile Huawei P20, compania asiatică nu micșorează ritmul lansărilor de smartphone-uri. Cel mai recent exemplu este Huawei Y6 2018.

La ora actuală, Huawei ocupă poziția a treia în clasamentul mondial al producătorilor de mobile. Această performanță este cu atât mai impresionantă cu cât majoritatea modelelor din portofoliu nu se comercializează în Statele Unite ale Americii. Pentru a-și menține locul în top, gigantul chinezesc încearcă să lanseze smartphone-uri pentru fiecare buget.

Noul Huawei Y6 2018 face parte din gama mobilelor accesibile. Disponibil momentan în țări precum Rusia sau Filipine, mobilul ar trebui să ajungă în curând și în alte colțuri ale mapamondului. Are un design relativ simplist, dar pare de actualitate, iar partea de performanță este departe de a fi neglijabilă.

Noul telefon este construit în jurul unui panou de 5,7 inci cu un raport de aspect de 18:9 și o rezoluție nativă de 1440 x 720 pixeli. Creierul întregii afaceri este o combinație între un Snapdragon 450 octa core tactat la 1,8GHz, un GPU Adreno 506 și 2GB RAM. Memoria internă este de 16GB, dar poate fi extinsă cu ușurință folosind un card microSD glisabil în marginea din stânga a telefonului. Pe partea din dreapta sunt instalate atât butoanele de volum, cât și butonul principal de power.

Deși te aștepți să vezi un senzor de amprentă pentru autentificare biometrică pe un telefon accesibil, Huawei mizează exclusiv pe autentificare facială în cazul noului Huawei Y6 2018. În acest scop, telefonul folosește o cameră de 5 megapixeli, aceeași pe care o folosești la selfie-uri cu o varietate surprinzător de mare de efecte AR, similare cu cele din Snapchat sau InstaStories. Acumulatorul de 3.000 mAh ar trebui să fie suficient pentru o zi întreagă departe de priză.

Huawei Y6 2018 va putea fi disponibil în culorile negru, albastru și auriu la un preț de achiziție de aproximativ 150 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele