Huawei P20 Pro, testul reparației: de ce nu se compară cu iPhone X

Huawei P20 Pro, testul reparației: de ce nu se compară cu iPhone X
Sursa foto: iFixit

Huawei P20 Pro a ajuns și la cel mai important test: dezasamblarea și cum e comparativ cu iPhone X. Din nefericire, la cât de greu e de reparat, mai bine nu-l strici.

Dacă un telefon nu trece pe la iFixit, atunci e ceva în neregulă cu el. Cel mai nou, firesc, este Huawei P20 Pro, cel mai scump telefon Huawei și cel cu cele mai multe pretenții. A fost dezasamblat și acum poți să vezi cum arată în interior gadgetul.

Sistemul de trei camere sudat într-o singură bucată, dar doar una dintre camere are stabilizare optică, deși există hardware și pentru celelalte. E posibil ca Huawei să fi dat înapoi când n-a putut furniza stabilizare pentru toate. Sau, pur și simplu, n-a mai avut timp de dezvoltare și a lăsat lucrurile așa.

Oricum, iFixit a confirmat că Huawei P20 Pro poate fi desfăcut ușor, dacă ne referim doar la capacul bateriei. N-ai vrea să ai probleme cu ecranul și nici cu bateria. Când vine vorba de-o comparație directă cu iPhone X, telefonul Apple câștigă la două capitole: poți repara ușor ecranul (fără să afecteze Face ID) și bateria.

iPhone X a obținut un scor de „reparabilitate” de șase puncte din 10. Huawei P20 Pro are un scor de patru din 10. Samsung Galaxy S9 Plus, asemenea, patru din 10. În cazul telefonului Samsung, iFixit a spus că multe componente sunt modulare și pot fi înlocuite independent.

În cazul Huawei P20 Pro, verdictul a fost nemilos: e imens riscul de spargere a sticlei din spate sau față. Ca să înlocuiești ecranul trebuie să treci de două straturi de adeziv și să dezasamblezi alte componente.

Dacă vrei alt telefon care se repară ușor, iFixit susține că Google Pixel 2 XL e un astfel de model. Cu un scor de șase din 10, cea mai mare problemă ai avea-o dacă ai vrea sa înlocuiești bateria. Doar necesită mai mult timp, iar adezivul e mai puternic decât se așteptau.

Citește și:
Sursa: iFixit