Huawei Y3 (2018) rulează Android Go și este extrem de ieftin

Huawei Y3 (2018) rulează Android Go și este extrem de ieftin

Huawei Y3 (2018) este cel mai nou smartphone al chinezilor și anunță intrarea gigantului asiatic în piața de mobile cu Android Go.

În urmă cu ceva timp, Google a detaliat programul Android Go. Acesta face referire la disponibilitatea unui sistem de operare optimizat pentru configurații hardware lente ce poate fi actualizat cu ușurință, deoarece provine direct din curtea gigantului din Mountain View.

Android Oreo Go Edition are 90% în comun cu versiunea standard de Oreo, dar este mai puțin pretențios. Din acest motiv, a reușit deja să atragă atenția unor companii precum ASUS, HMD sau Alcatel. Cei trei au lansat smartphone-uri cu respectiva platformă, iar lista producătorilor interesați se extinde la fiecare câteva săptămâni.

De această dată, a fost vorba de cei de la Huawei. Noul Huawei Y3 (2018) rulează din start Android Oreo (Go Edition). Pentru ca telefoanele cu Android Go anunțate până la această oră au fost surprinzător de ieftine și cu o configurație entry-level, Huawei Y3 (2018) nu este o excepție de la regulă.

Huawei Y3 (2018) este construit în jurul unui panou de 5 inci cu un raport de aspect 16:9 și o rezoluție infimă de 480 x 854 pixeli. Creierul întregii afaceri este un procesor MediaTek MT6737M cu 1GB RAM și 8GB spațiu de stocare. Pentru captură, are două camere. Camera principală are 8 megapixeli cu auto-focus, iar pentru selfie-uri există o cameră de 2 megapixeli.

La capitolul conectică, este destul de actual. Lista de specificații include LTE, Wi-Fi 2.4 GHz, Bluetooth 4.0 și se încarcă folosind un port microUSB. Acumulatorul de 2280 mAh are mari șanse să te țină departe de priză pe parcursul a două zile. Are 180 de grame, 145,1 x 73,7 x 9,45 mm și va putea fi achiziționat în trei culori: alb, auriu și gri.

Costul de achiziție pentru noul Huawei Y3 (2018) nu a fost comunicat în mod oficial, dar probabil că nu va depăși 80 de dolari nesubvenționat. Nokia 1 cu Android Oreo (Go Edition) are o configurație similară și se vinde cu 85 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: