Gadgetul de la Huawei care te pune să faci sport și te ține conectat

Gadgetul de la Huawei care te pune să faci sport și te ține conectat
19:55 12.07.2018

Chinezii de la Huawei au o putere financiară spectaculoasă. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea unui gadget ce este departe de a fi un succes sigur.

La scurt timp după dezvălurea noului Huawei Nova 3 pe magazinul virtual VMall, chinezii au aplicat același principiu și în cazul Huawei TalkBand B5, headsetul ascuns într-o brățară inteligentă. Respectivul aparat poate fi văzut aici.

Huawei TalkBand B5 confirmă zvonurile din ultimele săptămâni. Micuțul aparat este o reinventare a unui concept mai vechi pe care l-am văzut iterat în urmă cu doi, respectiv patru ani. Inițial, a fost vorba de TalkBand B1, iar ulterior, s-a lansat Huawei TalkBand B3.

La fel ca predecesorii săi, aparatul din imaginea mai sus pare să fie o brățară inteligentă la prima vedere, dotată cu un panou AMOLED. În realitate, este un headset Bluetooth destul de tradițional care se ascunde în brațară și pe care îl poți introduce în ureche în orice moment pentru a purta o conversație când ești la volan sau în orice alte momente în care ai mâinile ocupate.

Cea mai importantă parte a ecuației este ecranul AMOLED curba pe margini cu diagonala de 1,13 inci. Are un cititor de ritm cardiac în cazul în care vrei să-ți monitorizezi pulsul când te angajezi într-o sesiune intensă de efort fizic. Prin intermediul funcției TrueSleep, vei obține mai multe informații legate de calitatea somnului.

La interior, Huawei TalkBand B5 se ”laudă” cu 512GB RAM și o memorie flash de 16MB. Aceasta din urmă ar trebui să fie suficientă pentru aplicațiile preinstalate, având în vedere că nu poți instala ceva nou pe el. Acumulatorul de 108 mAh pare a fi infim la prima vedere, dar are mari șanse să fie suficient pentru aproximativ trei zile departe de priză, conform declarațiilor oficiale.

Fiind certificat IP57, ai siguranța că noua brățară este rezistentă la praf și la apă. Din păcate, nu înseamnă că poți merge să înoți cu el, dar ar trebui să nu te dezamăgească în condiții de ploaie sau transpirație. Funcționează în egală măsură cu terminale Android care rulează minim Android 4.4, cât și cu iPhone-uri ce rulează minim iOS 9.

Momentan, nu se cunoaște prețul pentru Huawei TalkBand B5, dar ar trebui să ajungă la primii utilizatori pe 20 iulie și va fi disponibil în trei culori și cinci tipuri de brățări.

loading...