06 sept. 2018 | 10:25

Huawei te minte în teste, iar argumentul pentru care o face e penibil

ACTUALITATE
Huawei te minte în teste, iar argumentul pentru care o face e penibil

De-a lungul anilor au ieșit la iveală numeroase circumstanțe în care producătorii de mobile au trișat în testele de performanță. Doar Huawei are însă un argument pentru acel gest de la care ți se face pielea găinii.

În contextul în care multe dintre smartphone-urile lansate în ultimul an sunt destul de similare din punct de vedere vizual, iar specificațiile hardware sunt aproape identice în cazul terminalelor de top, singura metodologie de diferențiere care a mai rămas se reflectă în benchmark-uri. Testele sintetice de performanță care îți conferă la final un scor comparabil au fost definite ca un standard foarte important în industrie.

Din păcate, tot mai mulți producători au făcut investiții semnificative în înșelarea benchmark-urilor și aproape niciodată nu au mințit pe marginea subiectului. Soluția este una cât se poate de simplă. Prin identificarea benchmark-ului în momentul în care este rulat, telefonul supratactează viteza de lucru a procesorului și a chipsetului grafic pentru a se reflecta într-o performanță care nu are nicio legătură cu utilizarea uzuală a aparatului. Mai mult decât atât, dacă rămâne activat pe termen lung, acel nivel de performanță ți-ar putea face rău dispozitivului din cauza presiunii pe care o pune pe sistemul de răcire.

În orice caz, redactorii Anandtech au interacționat la IFA 2018 cu oficialii Huawei pe marginea trișatului în testele de performanță pentru smartphone-uri. Fără niciun fel de emoție, reprezentanții companiei chinezești au afirmat că utilizează software pentru pentru detectarea benchmark-ului cu argumentul că trebuie să-și mențină relevanța în piață cu competitorii.

În opinia președintelui pe software din cadrul Huawei Consumer Business Group, problema pleacă de la faptul că testele sintetice s-au îndepărtat foarte multe de încercarea simulării unei experiențe uzuale de utilizare a unui smartphone într-un mediu controlat. Wang Chenglu a afirmat că, din acest motiv, metodologia actuală nu cuantifică experiența completă.

În final, înșelatul testelor de performanță de către Huawei a fost sintetizat cu câteva cuvinte cât se poate de clare. ,,Alți fac același lucru, obțin scoruri mari, iar Huawei nu poate să tacă. ”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele