Noua tabletă Huawei e un fel de iPad „de buget” cu Android

Noua tabletă Huawei e un fel de iPad „de buget” cu Android

Poate ai uitat că tabletele făceau valuri în piață în urmă cu câțiva ani, dar Huawei crede în continuare că există un anumit interes pentru respectivul segment. De aceea, a lansat Huawei MediaPad M5 Lite.

Piața de tablete nu mai este de mult timp una foarte aglomerată. Nici măcar cei de la Apple nu-și mai respectă planul anual de reînnoire a portofoliului de dispozitive sensibile la atingere cu o diagonală foarte mare. Ultimul iPad s-a lansat în 2017 și este puțin probabil ca până la finele anului să mai anunțe vreun dispozitiv nou.

În orice caz, chinezii de la Huawei se pare că sunt de altă părere. Din acest motiv, au decis că este momentul să dezvăluie o nouă tabletă mainstream fără prea mult tam-tam. Gadgetul cu pricina este intitulat MediaPad M5 Lite. Are o carcasă de aluminiu și un set de patru difuzoare. Din această perspectivă, se apropie de specificațiile iPad Pro.

MediaPad M5 Lite este construit în jurul unui panou de 10,1 inci cu un raport de aspect de 16:10 și o rezoluție nativă de 1920 x 1200 pixeli. Creierul întregii afaceri nu este neapărat de ultimă generație, dar SoC-ul proprietar Kirin 659 ar trebui să-și facă treaba când vine vorba de streaming, navigare pe internet sau redactare de documente și email-uri.

La fel ca în cazul telefoanelor Huawei, în funcție de buget, vei putea cumpăra tablete în mai multe configurații hardware. Versiunea ieftină are 3 GB RAM și 32 GB memorie internă, pe când modelul mai scump sare la 4 GB RAM și 64GB de memorie. Sistemul audio este piesa de rezistență a întregii ecuații, fiind realizat de Harman/Kardon și asistat de tehnologia Huawei Histen 5.0 pentru a emula o experiență 3D surround.

Acumulatorul de 7500 mAh ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul unei zile, în timp ce sistemul de operare preinstalat este Android 8.0 Oreo mascat de interfața proprietară EMUI 8.0. În funcție de regiunea din care o vei achiziționa, vei primi și un stylus M-Pen cu 2048 de nivelul de presiuni. Tableta poate fi cumpărată în culorile Champagne Gold și Space Grey la un preț de achiziție care momentan este necunoscut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI