HP Envy X2 12G îți aduce aminte de Surface Pro, dar arată mai bine

HP Envy X2 12G îți aduce aminte de Surface Pro, dar arată mai bine

Amatorii de hibride cu o calitate deosebită a construcției se pot orienta către un HP Envy X2 12g, dacă vor un panou sensibil la atingere și suport de stylus.

În luna decembrie a anului trecut, mai mulți producători de portabile au anunțat primele sisteme cu procesoare pe arhitectură ARM. Acelea erau menite să ateste eforturile Microsoft în privința portării Windows 10 pe o varietate cât mai mare de configurații. Printre primele astfel de soluții hardware s-a numărat și HP Envy X2 12e. Identic vizual cu micuțul din imaginea de mai sus, respectivul sistem folosea pentru procesare un SoC Snapdragon 835 de la Qualcomm.

Cei care nu sunt însă atât de deschiși la nou încât să folosească Windows pe Snapdragon, se pot orienta către recent anunțatul HP Envy X2 12G. Dezvăluit la CES 2018, acest sistem vine la pachet cu aceeași funcționalitate și design exterior, dar pe partea de hardware utilizează un procesor Intel Y de generația a șaptea. Conform specificațiilor oficiale, această particularitate s-ar reflecta într-o creștere a performanței efective.

Trecerea de la un procesor ARM la un Intel într-o carcasă similară se reflectă însă într-o creștere infimă a grosimii din cauza soluției mai eficiente de răcire. În plus, autonomia pe modelul cu Snapdragon 835 era un pic mai mare, pe la aproximativ 20 de ore. În cazul HP Envy X2 12G, aceasta scade până la aproximativ 16 ore, un detaliu mai mult decât suficient, dacă îți dorești să petreci o zi de muncă în deplasare, departe de priză.

Fiecare HP Envy X2 12g se livrează cu o husă rabababilă ce poate fi folosită ca suport. Sistemul de operare preinstalat este un Windows 10 Home, în contrast cu Windows 10S de pe modelul original de HP Envy X2 12e. Diferența majoră dintre cele două versiuni de Windows este că utilizatorii de 10S trebuie să utilizeze doar aplicații descărcate din Windows Store.

Citește și: