Google te ajută să monitorizezi mai bine activitatea copiilor cu Family Link

Google te ajută să monitorizezi mai bine activitatea copiilor cu Family Link

În cazul în care erai în pană de opțiuni în momentul în care vroiai să monitorizezi mai atent activitatea celor mici, Google îți pune la dispoziție Family Link.

Google Family Link este un serviciu mai vechi al gigantului din Mountain View, dar până de curând, era disponibil doar în Statele Unite ale Americii. Din luna martie a anului trecut, când a fost disponibil pentru prima oară, serviciul a fost extins spre alte colțuri ale lumii. Inițial în Australia, Irlanda, Noua Zeelandă și Canada.

Implementarea iminentă a termenilor GDPR se pare că a ambiționat oficialii Google să facă disponibil serviciul online respectiv pe întregul teritoriu al Europei.

În cazul în care auzi pentru prima oară de Google Family Link, serviciul poate fi explicat în doar câteva cuvinte. Acesta este încă un instrument destinat părinților care vor să monitorizeze mai atent activitatea online a celor mici. Este suficient să îți instalezi aplicația omonimă din Google Play intitulată sugestiv Conexiune de Familie.

Imediat după, în interiorul ei, vei putea crea conturi de Google micuților mai mici de 13 ani. Ca referință, Google, Facebook, Instagram sau orice altă platformă permite crearea de conturi online doar persoanelor peste 13 ani.

Cu Family Link poți trece peste acea limitare, dar din momentul în care ai configurat contul nou creat pe un telefon cu Android, pe YouTube sau în browserul Chrome, întreaga activitatea a copilului tău poate fi atent supravegheată din aceeași aplicație.

În Google Family Link sau Conexiune de Familie poți vedea ce a făcut copilul tău astăzi pe mobil, poți impune limite de timp pentru utilizarea smartphone-ului și poți defini niște ore de culcare între care gadgeturile nu funcționează.

Posibilitățile sunt destul de numeroase și merită explorate în tihnă pentru a te lămuri ce se pretează cel mai bine în cazul fiului sau fiicei tale. Nu se știe când sau dacă Family Link va fi disponibil și în alte colțuri ale mapamondului în afară de Europa, America sau Australia.

Citește și: