Google testează inteligența artificială pe tine și speră să te amuze

Google testează inteligența artificială pe tine și speră să te amuze

Google a creat o funcție bizară care folosește inteligența artificială pentru a te distra când n-ai ce face, dar nu e chiar atât de amuzantă pe cât te-ai aștepta.

Experimentul se numește Move Mirror și se bazează pe o inteligență artificială elementară, care-ți citește mișcările corpului pentru ca apoi să le asocieze cu imagini de pe internet și să creeze un GIF care ar trebui să te amuze.

Partea cea mai interesantă e că Move Mirror poate fi încercat direct într-un browser, adică n-ai nevoie de descărcarea și instalarea vreunei aplicații.

Informația despre Move Mirror a fost publicată chiar pe Google Blog și e prezentată și printr-un videoclip disponibil pe YouTube.

În momentul de față, cei care își pun multe speranțe în tehnologie, visează la dezvoltarea inteligenței artificiale și la utilizarea ei în scopuri mărețe, care să treacă de la detectarea obiectelor, la detectarea unor boli sau coordonarea unor vehicule.

Move Mirror are capacitatea de a citi pozițiile și mișcările corpului tău, indiferent dacă sunt lente sau rapide. Nu ai nevoie decât de camera web a laptopului. Ea te scanează ș înregistrează mișcările, apoi, caută în browser într-o bază de date ce cuprinde peste 80.000 de imagini cu oameni din diverse colțuri ale lumii și în diferite poziție: dansatori, actori, cântăreți, circari etc.

Odată ce mișcările tale au fost asociate cu imagini cu oameni în poziții similare, fie îți oferă o altă versiune a ta, în persoana unui karatist, dacă mimai artele marțiale, fie un GIF nostim în care dansezi. Poți apoi să păstrezi rezultatul dacă ești mulțumit de ce a ieșit și-l poți împărtăși cu prietenii virtuali.

Google a folosit pentru acest experiment PoseNet, care detectează pozițiile corpului unei persoane din realitate și identifică modul în care sunt executate mișcările. Apoi, Tensorflow.js caută în baza de date ce cuprinde peste 80.000 de fișiere media ce poate fi asociat cu mișcările tale.

Google spune că în momentul în care aplicația lor te înregistrează cu camera web, nu sunt preluate date personale și nici măcar imaginea ta facială. Întreaga atenție a lui Move Mirror este centrată pe corpul tău și pe modul în care se mișcă.

Prin acest experiment, cei de la Google speră să-și distreze și utilizatorii și e și un pas înainte în dezvoltarea inteligenței artificiale care-i va ajuta ulterior pe programatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET