Google Home Max se aude bine, dar îți strică rețeaua wireless din casă

Google Home Max se aude bine, dar îți strică rețeaua wireless din casă

Google Home Max este una dintre cele mai impozante boxe inteligente, cu o putere audio surprinzătoare. Din păcate, vine la pachet cu câteva probleme.

Google Home Max a fost anunțată în luna octombrie a anului trecut, împreună cu Google Home Mini. Lansarea efectivă pentru cea mai mare boxă a gigantului din Mountain View a venit însă după două luni, la mijlocul lunii decembrie. Primele review-uri au fost pozitive, iar vânzările înregistrate de companie pentru respectivul produs au fost îmbucurătoare.

Din păcate, nu au trecut decât câteva săptămâni de disponibilitate și au fost sesizate câteva probleme destul de grave ce par să fie cauzate de Google Home Max. Mai mulți utilizatori ai boxei s-au plâns de faptul că Home Max reușește să le strice rețeaua wireless din casă. Conform detaliilor postatele pe forumul oficial al Google, Din momentul în care ai început să rulezi vreo melodie pe boxa inteligentă, întreaga ta rețea wireless devine inutilizabilă și ești nevoit să-ți resetezi toate echipamentele de rețelistică din casă, router, modem, convertor de fibră optică, etc.

Partea și mai frustrantă este că soluția este una temporară, iar la câteva minute după resetarea echipamentelor, rețeaua wireless ”pică” din nou. Momentan, nu s-a găsit nici o soluție pe termen lung, deși cei de la Google au luat la cunoștință fenomenul și încearcă să găsească o soluție.

În ceea ce privește routerele afectate, din câte se pare, există o corelație între Google Home Max și TP-Link Archer C7. Mai mulți dintre cei care s-au plâns de problemă utilizează routerul foarte bun de altfel al celor de la TP-Link.

Conform celor de la Android Police, fenomenul este foarte similar cu problema cauzată de în urmă cu ceva timp de Nexus Player, realizat de asemenea in-house de către inginerii Google. Rămâne să vedem cât timp va trece până la apariția unei soluții permanente. Între timp, un lucru este sigur, nimeni nu se bucură să dea 399 de dolari pe o boxă inteligentă ca să o folosească fără internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: