Motivul pentru care îți vei dori un Google Chromecast

Motivul pentru care îți vei dori un Google Chromecast

Datorită unui update de software şi al unui SDK actualizat, celebrul Google ar putea deveni mult mai util şi mai atrăgător pentru voi.

Google Chromecast este un gadget cu vechime pe piaţă care, deşi în ultimii ani, va beneficia de un upgrade important de funcţionalitate în următoarea perioadă. În practică, va depinde doar de dezvoltatorii de aplicaţii ca aceste noi funcţii să fie implementate. Important este că cei de la Google şi-au făcut datoria prin intermediul unei colecţii actualizate de API-uri.

Un API, sau application protocol interface, reprezintă o librărie software creată de un producător de hardware pentru ca dezvoltatorii de aplicaţii să profite de întregul volum de funcţii ascunse într-un gadget.

Ca urmare, după ce foarte mulţi utilizatori de Chromecast foloseau dispozitivul pentru a-şi oglindi conţinut multimedia de pe smartphone sau tabletă pe TV, în curând vor putea face mult mai multe cu el.

În primul rând, va fi posibilă crearea unei liste de redare cu clipuri, dintre care, în timp ce un film rulează pe ecran, un al doilea deja să începe să se încarce pe Chromecast pentru ca voi să nu mai luaţi niciodată pauză de la vizionări.

Pe lângă un API pentru autoplay şi un al doilea pentru queuing, Google a anunţat că va facilita realizarea de jocuri multiplayer ce pot fi jucate în split screen pe TV. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată s-a insistat destul de  mult pe compatibilitatea cu iDevice-uri, nu doar Androide.

Anunţul pe marginea noilor API-uri a fost făcut zilele trecute la Google I/O. Din acest moment, ţine doar de companii precum  Netflix sau Electronic Arts să-şi actualizeze programele şi jocurile pentru a profita de ele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: