Godină a „dat în ea”: ce înveți de la polițist după amenda pentru 113 km/h în localitate

Godină a „dat în ea”: ce înveți de la polițist după amenda pentru 113 km/h în localitate

Și polițiștii greșesc în trafic și bănuiesc că știi asta deja. Totuși, rareori găsești unul care să recunoască asta, iar când apare, ai ceva de învățat de la el. Marian Godină a povestit cum a ajuns pieton și cu bani dați pe amendă după ce a depășit limita de viteză în trafic.

Pe Godină îl știi mereu în ipostaza polițistului corect care îi critica atât pe colegii din breaslă care fac exces de zel sau încalcă voit legea, cât și pe pietonii și șoferii care fac viața amară oamenilor legii. De data asta însă, chiar Godină a fost cel amendat.

După cum probabil știi, el deține un blog personal unde scrie periodic tot felul de povești din viața sa, presărate cu puțin umor și sarcasm, care atrag numeroși cititori.

Într-unul dintre articole, pe care la numit Pieton, povestește despre peripețiile avute în Chișinău (Republica Moldova), după ce s-a răzgândit să-și mai cumpere niște haine dintr-un magazin pentru că erau prea scumpe. Întâmplarea asta banală e importantă, pentru că înveți cât de mult te pot afecta stările emoționale în timpul condusului.

Vizibil frustrat de faptul că a dat cu piciorul la niște lucruri importante de dragul banilor, Godină povestește cum tot drumul s-a gândit numai la alegerea pe care a făcut-o, în ciuda faptului că soția l-a încurajat să cheltuie banii, “că oricum se duc”.

Cum a rămas Godină pieton, după ce a depășit limita de viteză în localitate

“Drumul era destul de anevoios și aglomerat și nu mai avea răbdare să ajung odată acasă. Eram deja în județul Covasna, drumul era acum foarte liber și Waze-ul îmi arăta că mai avem cam o oră până acasă. Același Waze mi-a arătat și că este poliție, motiv pentru care m-am uitat în bord să văd ce viteză am. N-am apucat, pentru că am văzut venind din față, din spatele unei combine de treierat, un MCV de poliție care a început să-mi facă flash-uri și a aprins girofarurile”, povestește Godină.

Și-a dat seama că o încurcase rău, așa că se aștepta la ce era mai rău. “Ați avut 113 km/h și suntem în localitate”, i-a spus scurt polițistul care l-a oprit.

“Deja calculam dacă apuc să plec în concediu cu permis sau pieton. I-am dat actele polițistului, iar acesta mi-a spus că-i pare rău că ne cunoaștem așa. Rău îmi părea și mie că…și după haine, și după permis. Între noi fie vorba, cred că Georgiana (soția lui – n.r.) se cam bucura.” Cei doi soți au avut o mică altercație înainte de a fi prinși de poliție.

“Deși știam că nu am voie, am coborât din mașină, m-am dus la polițistul care scria deja procesul-verbal și l-am întrebat dacă pot plăti amenda pe loc să nu mai umblu apoi. Mi-a zis că se poate. Știam foarte bine că amenda era 652,5 lei.

Da, Marian Godină a fost amendat, în ciuda tuturor lecțiilor pe care le dă în general șoferilor. Asta ne arată că orice ar scrie pe Facebook sau pe blog, e tot șofer și a încălcat și el legea, încercând să justifice cumva viteza lui imensă.

Amenda a fost mare, iar acest caz nu înseamnă că e liber la încălcat legea. Lecția mai importantă e că dacă încalci legea, amenda o accepți ca o urmare firească. Altfel, poveștile lui Godină rămân aceleași. Și putem să ne bucurăm că măcar un polițist de la Rutieră n-a închis ochii la o ilegalitate.