12 mart. 2018 | 17:58

Acest gadget de minat Bitcoin e “caloriferul” de care nu știai că ai nevoie

ACTUALITATE
Acest gadget de minat Bitcoin e “caloriferul” de care nu știai că ai nevoie

O companie mai puțin cunoscută îți propune să minezi critpomonede precum Bitcoin sau Ethereum și să-ți încălezești casa în același timp, cu energia termică disipată.

În funcție de interacțiunea ta cu echipamente electronice, s-ar putea să fi sesizat de-a lungul anilor că un sistem puternic sau o consolă de ultimă generație dă foarte multă căldură. O configurație de actualitate pentru gaming are toate șansele să-ți încălzească dormitorul sau sufrageria. Pornind de la această premisă, Qarnot a lansat QC-1 ”crypto-heater”.

La prima vedere, gadgetul ilustrat în imaginile alăturate este un radiator pe care îl montezi cu ușurință pe perete sau oriunde ai nevoie de căldură. Acesta este creat de un start-up american care încearcă să facă valuri într-o piață în care interesul pentru criptomonede continuă să fie destul de mare. În interior, are componentele dintr-un calculator de top, cu mici excepții.

La exterior, Qarnot QC-1 are mari șanse să se integreze într-o varietate destul de mare de decoruri. Partea superioară este acoperită cu o placă de lemn care nu face decât să atragă și mai mult atenția asupra designului, într-un mod pozitiv. La interior, ascunde două plăci video Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 capabile de minat cu o viteză de 60MH/s. Contrat stațiilor de minat tradiționale, sistemul din imagine nu scoate niciun sunet, deoarece la interior nu sunt ventilatoare de nici un fel și nici hard disk-uri.

[readmore]

În mod implicit, acest gadget a fost configurat pentru a mina Ethereum, dar doar la fel de bine să genereze Litecoin sau orice alte criptomonede ți-au atras atenția în ultimul an. Utilizatorii vor putea să-și monitorizezi evoluția conturilor printr-o aplicație de mobil și, din aceeași aplicație, vor putea activa un mod pentru sporirea căldurii disipate în cameră – heating booster mode.

Prețul de achiziție pentru Qarnot QC-1 este de 2900 de euro și poate fi deja comandat, cu mențiunea că, producția se va desfășura în valuri, în funcție de interesul cumpărătorilor. Conform statisticilor publicate de TechCrunch, un asemenea gadget ar trebui să poată genera aproximativ 100 de euro în Ethereum pe lună, la valoare actuală a monedei.

qarnot radiator casnic bitcoin

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele