30 oct. 2018 | 07:53

Fotografii care le dau conspiraționiștilor un subiect în plus de dezbătut

ACTUALITATE
Fotografii care le dau conspiraționiștilor un subiect în plus de dezbătut

Fotograful Vincent Brady din Michigan a reușit să captureze câteva fotografii care îi vor pune pe adepții teoriilor conspirației pe gânduri.

Fotograful a realizat imaginile deasupra golfului Whitefish Bay, aflat pe partea estică a Lacului Superior. De fapt, luminile bizare din poze nu sunt semne extraterestre, cum ar susține unii, ci amprenta unui fenomen într-adevăr neobișnuit, cunoscut sub numele de piloni de lumină plutitori.

Într-o primă fază, pilonii de lumină pot părea ceva „extraterestru”, deoarece grinzile de lumină se extind până în spațiu. Cu toate acestea, ele au o explicație cât se poate de pământească – sunt rezultatul aerului rece care transportă cristale de gheață plate, ce reflectă lumini artificiale pentru a produce efectul ciudat.

piloni de lunima 2

„Pilonii de lumină au devenit unul dintre subiectele mele preferate. Sunt un fenomen atmosferic unic care apare atunci când temperaturile scad și când vântul e calm”, a declarat Bradly. Tot el a precizat că pe măsură ce umiditatea devine cristalizată, ca un fel de praf de diamante, începe să strălucească în lumină și ignorând gravitația, dansează în aer.

„Pe măsură ce cristalele de gheață plutesc peste sursele de lumină, reflectă lumina și fac acei piloni să apară”, a mai precizat fotograful. Fenomenul este cel mai bine văzut pe timp de noapte, atunci când există o mulțime de lumini artificiale care să producă efectul. Dacă ai de gând să fotografiezi fenomenul, ar fi bine să te îmbraci cât mai gros, deoarece probabil va fi destul de frig dacă sunt vizibili.

Uneori, când cristalele se apropie de sol încep să se topească, ceea ce le dă pilonilor un efect bizar, de parcă plutesc în aer. În mod surprinzător, nu doar luminile artificiale pot produce pilonii de lumină. Soarele poate produce și el același efect – un pilon de lumină solară, dar și luna.

piloni de lumina 3