Fostul director Reddit este convins că a făcut lumea un loc mai rău

Fostul director Reddit este convins că a făcut lumea un loc mai rău

Deși s-ar putea să nu fii fan Reddit, platforma online are un număr din ce în ce mai mare de fani, iar interesul pentru ea a continuat să crească în ultimii ani.

Reddit nu este pentru toată lumea și nu și-a propus neapărat să fie, dar gradul exacerbat de democrație de pe platformă a atras foarte multe persoane care nu-și găsesc vocea în altă parte. În teorie, numărul regulilor implementate pe îndrăgitul site a crescut în ultimii doi ani din cauza răspândirii de știri false. Pe de altă parte însă, majoritatea comunităților au administratori care nu au nici o legătură cu Reddit și nu sunt angajați la compania americană. Astfel, indiferent cât de ciudată ar fi viziunea ta asupra lumi, pe Reddit sunt șanse foarte mari să mai găsești un număr mare de persoane care îți împărtășesc opiniile.

Pornind de la situația actuală de pe site, un fost director de produs la Reddit este foarte dezamăgit de impactul pe care îl are asupra societății actuale platforma creată de el. Dan McComas a făcut câteva declarații destul de radicale pe marginea subiectului în urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat publicației New York Magazine.

Trecând peste faptul că întregul interviu este unul destul de interesant, face o treabă foarte bună la a-ți deschide mintea vizavi de cultura corporatistă din Silicon Valley, mai ales în cazul rețelelor de socializare. ”Cred cu sinceritate că timpul meu petrecut la Reddit a făcut lumea în care trăim un loc mai rău. Asta e nasol și mai nasol este că spun asta despre mine.”

Dacă avea cineva vreun dubiu legat de faptul că rețelele de socializare își doresc în mod exclusiv creșterea numărului de utilizatori, McComas a desființat orice mit legat de acest subiect. ”Structura de stimulente este bazată pe creștere cu orice preț. Nu a fost niciodată, în nici o întâlnire cu directorii la care am participat, o discuție despre utilizatori, despre lucrurile care erau rele, despre pericolele potențiale, despre decizii care ar putea avea un impact cu potențial periculos. Nu a fost niciodată o discuție despre acele lucruri.”

Cel mai probabil, aceleași discuții există și la Google sau Facebook. De acolo nu am văzut însă foarte mulți directori care să-și vocifereze disprețul pentru direcția spre care se orientează compania pe care o reprezintă sau pe care au reprezentat-o în trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: