CEO-ul Reddit face glume proaste pe platforma lui online

CEO-ul Reddit face glume proaste pe platforma lui online

În spatele unora dintre cele active comunități online de internauți entuziaști pe diverse subiecte se află Reddit. Aceasta este o platformă care, deși nu a mai crescut sau scăzut în popularitate în ultimii ani, își menține relevanța într-o perioadă în care avem cu toții opinii despre aproape orice subiect.

Internetul este plin de forumuri. O mare parte dintre site-urile importante din diverse domenii de pe mapamond includ un forum în spate pe care utilizatorii să-și exprime opinia pe diverse subiecte, să ceară sau să ofere sfaturi și să găsească idei noi. Pentru a nu se ajunge într-un sistem de democrație prost înțeleasă, de cele mai multe ori, acestea sunt guvernate de moderatori.

Acestea e un principiu pe care îl puteți vedea și pe Reddit și care se manifestă printr-un număr limitat de persoane cu rol de administrator. Aceștia pot șterge comentarii, pot tăia accesul utilizatorilor pe site și pot aduce modificări conținutului care ajunge online. Sub nici o formă, moderatorii nu au rol de a cenzura utilizatorii, ci, mai degrabă, de a menține discuția la un nivel decent.

Vizavi de moderatori, un gest la care nu se aștepta nimeni, a fost făcut de către Steve Huffman. CEO-ul Reddit, într-un mod complet arbitrar, a decis să modifice comentariile celor care l-au înjurat în mod direct și i-au adresat numeroase ofense mai mult sau mai puțin directe. În mod normal, ar fi trebuit să le șteargă, dar a preferat să-și înlocuiască propriul pseudonim cu The_Donald – sub-reddit-ul destinat lui Donald Trump și suporterilor câștigătorului alegerilor din Statele Unite. Astfel, ,,Fuck Spez” a devenit ,,Fuck The_Donald”.

Gestul respectiv a fost motivat tocmai din cauza faptului că suporterii lui Trump de pe Reddit au început să-l înjure și să-l amenințe pe CEO după ce a închis un sub-reddit dedicat Pizzagate, o teorie a conspirației prin care exista o conexiune între Hilary Clinton, o pizzerie și o comunitate de pedofili. În mod evident, ulterior s-a dovedit că teorie respectivă era falsă. Motivul închiderii sub-reddit-ului nu a fost însă acesta, ci faptul că acolo se postau în continuare date personale are persoanelor aparent implicate în scandal.

,,Deși încercăm să avem o relație bună cu voi toți, la un moment dat, te plictisești să tot fii făcut pedofil.” Astfel și-a argumentat Huffman gestul, deși ulterior și-a recunoscut greșeala și a promis că nu se va mai repeta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget