Ce aţi putea face cu opt ani de comentarii de pe Reddit?

Ce aţi putea face cu opt ani de comentarii de pe Reddit?

Pentru că Reddit este o sursă importantă de informare sau relaxare, cineva a salvat opt ani de comentarii.

Este incredibil cât de multe servicii pe care le folosim zilnic au devenit sinonime cu ideea de online. Pare aproape absurd să accesaţi o enciclopedie precum Wikipedia fără o conexiune la internet, deşi acest lucru este posibil. Acelaşi principiu este valabil şi pentru Reddit, o comunitate online alimentată practic de dinamica comentariilor postate în timp real de internauţi. Spre surprinderea multora însă, până şi Reddit poate fi accesat offline.

Un utilizator de pe Reddit cu pseudonimul Stuck_In_The_Matrix a făcut efortul supraomenesc şi destul de inutil de altfel, de salva toate postările de pe Reddit începând cu octombrie 2007, până în mai 2015. Ca fapt divers, punctul de start al acestei operaţiuni vine la aproximativ doi ani după fondarea comunităţii Reddit.

Procedura de salvare a durat aproximativ 14 luni şi a necesitat 20 de milioane de apeluri ale API-ului Reddit pentru capturarea a 1,65 miliarde de postări. Din cauza unor probleme tehnice ale respectivului API, aproximativ 350.000 de comentarii nu au putut fi salvate. Rezultatul final a fost atât de impresionant încât a fost salvat pentru posteritate şi pe Archive.org. Dacă sunteţi şi voi curioşi în legătură cu această iniţiativă un pic ciudată, merită să aveţi în vedere că veţi sacrifica o cantitatea semnificativă de spaţiu pentru descărcarea ei. Întregul amalgam de conţinut este disponibil arhivat sub forma unui fişier torrent de 150GB. Pentru a citi însă comentariile efective, însoţite de numele autorului, locaţia subreddit-ului din care fac parte şi scorul lor, veţi avea nevoie de aproape un TB de spaţiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: